Terme'de Ramazan Etkinlikleri

Terme'de ramazan etkinlikleri kapsamında işaret diliyle ilahi sunumu yapıldı.

Terme Belediyesinin, bu yıl ırmak kenarında oluşturulan Ramazan Sokağında 1'incisini düzenlediği ramazan etkinlikleri vatandaşların ilgisini çekiyor.

Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odasının katkılarıyla düzenlenen işaret diliyle ilahi sunumu da katılımcıların beğenisini topladı.

Programa katılan işitme engelliler, aileleri ve vatandaşların katıldığı programda, işaret dili öğreticisi Arzu Kıranlı ve öğrencileri Cuma, Bayrak, Şehitler Ölmez, Hoşgeldin Ramazan, Yetim Kız, Hekimoğlu, Ben Yürürüm, Sevdim Seni Mabuduma ve Bir Başkadır Benim Memleketim adlı ilahi, türkü ve şarkılar işaret dili eşliğiyle okundu.

Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme Belediyesi olarak engelliler konusunda farklı çalışmalara imza atmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Engelli vatandaşlar için göreve geldikleri ilk günden bu yana önemli çalışmalara imza attıklarının altını çizen Kul, şunları kaydetti:

'Engelli vatandaşlarımızın dün olduğu gibi bugün de yanlarında olmaya devam ediyoruz. Her şeyden önce toplumsal bir duyarlılık ve empatiyle engelli kardeşlerimizin de topluma katılmasını sağlamalıyız. Hepimiz empati yapmalıyız. Belediye olarak sağlıklı insanlar için düşündüklerimizin daha fazlasını, engelli insanlarımız için düşünmeye ve onlara sağlıklı zeminler oluşturmaya çalışıyoruz.'

Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Barış Aktepe de Terme'de toplumun farklı kesimleri ile işbirliği içerisinde çalışmalara devam edeceklerini belirterek, 'Eğer bugün bu engelli kardeşlerimizin yüzünü bir nebze de olsa güldürebilirsek ne mutlu bize. Engellilerimize sahip çıkmak hepimizin insanlık görevidir.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA