Pakistan Cumhurbaşkanı'nın Suudi Arabistan Temasları

Kral Selman ile ikili görüşme gerçekleştiren Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin, bugün ülkeden ayrıldı.

Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Kral Selman bin Abdulaziz ile bir araya gelen Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin'in temaslarını tamamlamasının ardından ülkeden ayrıldığı bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre Hüseyin dün iftar öncesi Kral Selman ile bir araya geldi. Mekke'deki Safa Sarayı'nda basına kapalı şekilde gerçekleşen ikili görüşmenin içeriği hakkında ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin ve beraberindeki heyetin Mekke'deki temaslarının ardından bugün ülkeden ayrıldığı kaydedildi.

Dünkü ikili görüşmenin ardından verilen iftar yemeğine Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin ile Suudi Arabistan Kral Selman'ın yanı sıra Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ve Kuveyt Meclis Başkanı Marzuk bin Ali el-Ganim de katıldığı aktarıldı.

- Başbakan Şerif de Suudi Arabistan'da

Öte yandan Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in de özel bir ziyaret kapsamında ailesi ile Suudi Arabistan'a geldiği bildirildi.

Şerif ve ailesini taşıyan uçağın birkaç saat önce Cidde'deki Uluslararası Kral Abdulaziz Havalimanı'na indiği kaydedildi. Başbakan Şerif'in Mekke'de umre yaptıktan sonra ailesi ile Medine'ye geçeceği belirtildi.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif hafta başında da bir günlük resmi ziyaret için Suudi Arabistan'a gelmişti.

Kaynak: AA