Mardin'den Kocaeli'ye 'Gönül Köprüsü' Projesi

Proje kapsamında kente gelen Mardinli 80 öğrenci, bilim merkezi ve kağıt müzesini gezdi, Aytepe Yaylası'ndaki Diriliş Kampı'nda konakladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca başlatılan 'Gönül Köprüsü' projesi kapsamında Mardin'den getirilen başarılı 80 öğrenci, kentteki müzeleri gezdi, çeşitli etkinliklere katıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, öğrencilerin, Samanlı Dağları' ndaki bin 200 rakıma sahip Aytepe Yaylasındaki Diriliş Kampı'nda 3 gün boyunca konakladığı kaydedildi.

Proje kapsamında 80 öğrencinin, Kocaeli'nin en güzel yerlerini görme fırsatı yakaladığı ifade edilen açıklamada, kampta gündüzleri doğa yürüyüşü yapıp ok atan öğrencilerin akşamları da kamp ateşi etrafında toplandığı bildirildi.

Açıklamada, Gençlik ve Spor Hizmetleri Başkanı Ali Bilgi'nin Mardinli öğrencilerle bir araya gelerek Büyükşehir Belediyesi'nin gençlik çalışmaları hakkında bilgi verdiği anlatılarak, '3 gün boyunca bungalov evlerde kalan öğrenciler gezilerinin son gününde Bilim Merkezi ve müzeleri ziyaret etti. Birçok öğrencinin ilk kez uçağa binmesine ve ilk kez başka bir il görmesine olanak sağlayan geziye, öğretmenler de katıldı. Mardinli öğrenciler gezi kapsamında geldikleri Kocaeli Bilim Merkezi'nde yetkililerden bilgi aldı. Bilimsel deney ve uygulamaları yerinde deneme ve keşfetme imkanı bulan öğrenciler, merkezde özel tasarlanmış 200'e yakın deney düzeneğini inceledi.' ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, öğrencilerin gezi kapsamında TCG Gayret Gemi Müzesi, TCG Hızır Reis Müzesi ile Sekapark'ı da ziyaret ettiği aktarıldı.
Kaynak: AA