Kuveyt'te 'Abdali Hücresi' Davası

'İran ve Hizbullah adına ajanlık yaptığı'suçlamasıyla yargılanan ve hakkında idam kararı verilen sanığın cezası müebbet hapse çevrildi Haklarında daha önce beraat kararı verilen 13 sanık 10'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kuveyt Temyiz Mahkemesi, kamuoyunda 'Abdali Hücresi' adıyla bilinen davada yargılanan sanıklardan biri hakkındaki idam kararını müebbet hapse çevirirken, daha önce beraatına hükmedilen 13 sanığa 10'ar yıl hapis cezası verdi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, geçen temmuz ayında 'İran ve Hizbullah lehine ajanlık yapma' suçlamasıyla hakkında idam kararı verilen Kuveytli sanığın cezası bugünkü duruşmada, müebbet hapse çevrildi.

Duruşmada, ayrıca haklarında beraat kararı verilen 13 sanığın 10 yıl hapsine hükmedilirken, 1 sanığın müebbet hapis cezası 15 yıl hapse dönüştürüldüi

Söz konusu hükümlerin nihai karar olduğu ifade edildi.

Kuveyt İstinaf Mahkemesi, geçen temmuz ayında düzenlenen duruşmada, 1 sanığın idamına, 1'inin müebbet hapsine 5'inin 15'er yıl hapsine karar vermiş, 5'ini de para cezasına çarptırmış, 13 sanığın ise beraatına hükmetmişti. Söz konusu davada gıyabi yargılanan ve Ocak 2016'daki duruşmada hakkında idam kararı verilen İranlı sanığa ilişkin herhangi bir karar çıkmamıştı.

Kuveyt İçişleri Bakanlığı, 13 Ağustos'ta Abdali bölgesinde bir eve düzenlenen operasyonda çok sayıda silah, patlayıcı ve mühimmat ele geçirildiğini belirtmiş, silahların, üzerine beton dökülmüş derin bir çukura saklandığını açıklamıştı.

İran, Kuveyt'te 'Abdali Hücresi' ismiyle yürütülen davaya ülkesinin isminin karıştırılmasından rahatsızlık duyduğunu açıklamıştı.
Kaynak: AA