Kolombiya'da Alışveriş Merkezindeki Bombalı Saldırı

Kolombiya Devlet Başkanı Santos: 'Şimdi bütün Kolombiyalılar olarak kurbanlarla ve güvenlik güçleriyle dayanışma zamanıdır'.

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Bogota’daki alışveriş merkezinde düzenlenen bombalı saldırı karşısında ulusal birlik çağrısı yaptı.

Santos, 3 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının düzenlendiği alışveriş merkezinde yaptığı incelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Saldırı sonrası siyasi menfaat elde etmeye yönelik yorumlar duyduğunu aktaran Santos, özellikle sosyal medyadaki olumsuz açıklamalara dikkat çekti.

Santos, terörizm karşısında ulusal birlik çağrısı yaparak, 'Şimdi bütün Kolombiyalılar olarak kurbanlarla ve güvenlik güçleriyle dayanışma zamanıdır.” dedi.

- Santos güvenlik konseyini topluyor

Ulusal güvenlik konseyinin bugün toplanacağı bilgisini veren Devlet Başkanı Santos, toplantının ardından daha geniş kapsamlı bilgilendirmede bulunacaklarını söyledi.

Santos, saldırıyı kimin yaptığına dair net bir bilgiye sahip olmadıklarını ifade ederek sorumluların en kısa sürede adalet karşısına çıkarılacağını dile getirdi.

- Patlayıcının amonyum nitrat olma ihtimali var

Bogota’nın en işlek bölgesinde, Kolombiyalıların yoğun olarak tercih ettiği alışveriş merkezindeki patlamada kullanılan bombaya ilişkin de bilgi veren Santos, patlayıcının amonyum nitratla hazırlandığı ihtimali üzerinde yoğunlaştıklarını belirtti.

Terörizmin halkta panik oluşturmaya çalıştığın altını çizen Santos, 'Bu korkak terörist saldırıya verilecek en iyi cevap korkuya kapılmamaktır.' ifadesini kullandı.

Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Santos, saldırı karşısında Kolombiya’ya desteklerini bildiren devletlere de teşekkür etti.

Başkent Bogota’nın Chapinero bölgesindeki Andino alışveriş merkezinin 2. katında bulunan kadınlar tuvaletinde dün akşam saatlerinde patlama meydana gelmiş, olayda biri Fransız vatandaşı 3 kişi hayatını kaybetmişti. Olayda yaralananlarla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, 9 kişi hastanelere kaldırılmıştı.

Kolombiya basınında saldırının sorumlusu olarak Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) gösterilmişti.
Kaynak: AA