HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Cens Açıklaması

'Berkin Elvan'ı dilinden düşürmeyen ana muhalefet lideri ve CHP'yi, Yasin Börü'yü ağzına alırken görmedik, duymadık'.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, 'Berkin Elvan'ı dilinden düşürmeyen ana muhalefet lideri ve CHP'yi, Yasin Börü'yü ağzına alırken görmedik, duymadık.' dedi.

Partisinin Siirt İl Başkanlığınca bir düğün salonunda düzenlenen iftara katılan Cens, ramazanın Müslümanları bir araya getirdiğini söyledi.

Müslümanların vahdeti hatırlaması ve düşünmesi gereken bir ayda Katar ve bazı Arap ülkeleri arasında kriz yaşandığını anımsatan Cens, 'Müslümanları bu ayda Katar kriziyle gördük ki bütün Arap devletleri birbirlerine diş bilemeye, olmadık yasaklamalar ve düşmanlıklar göstermeye başladılar. Aralarındaki mesele Hacerül Esved'i yerine koyma kavgası değildir. Aralarındaki mesele, kim ABD'ye daha iyi kölelik, uşaklık yapabilir meselesidir.' dedi.

ABD'nin Arap devletleriyle bir araya gelmesinin ardından İslam coğrafyasındaki Katar'ın terörizme destek ve finansman sağlamakla suçlandığını ifade eden Cens, şöyle konuştu:

'Kimdi bu terörizme finansman sağladığı söylenen devlet? İhvan, Müslüman Kardeşler. Müslüman Kardeşler kimdir? Bunları Mısır'dan biliyorsunuz. Cumhurbaşkanı Mursi görevinden alındı. 7 bine yakın insan tankların, keskin nişancıların saldırıları altında katledildi. Buna rağmen silaha, şiddete sarılmayan Müslüman Kardeşler terörist olarak ilan edildi. Haksızlıklara bakın ve yapılan düşüncesizliklere bakın.'

- 'Yasin Börü'yü ağzına alırken görmedik'

Abdurrahman Cens, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşüne değinerek Türkiye'de en fazla istismar edilen kavramın adalet olduğunu savundu.

CHP'nin bu yürüyüş için yollarda olduğunu ifade eden Cens, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Ana muhalefet partisi adalet yürüyüşü için dört gündür yollarda, kilometrelerce yürüyor. Berkin Elvan'ı dilinden düşürmeyen ana muhalefet lideri ve CHP'yi, Yasin Börü'yü ağzına alırken görmedik, duymadık. O katliamı gerçekleştiren katiller için adalet nöbetlerinde onları göremedik. Bir seneye yakın mahkemesi sürdü, hiçbir kimseyi görmedik. Bugün ülkemizde en fazla istismar edilen, dejenere edilen kavram adalettir. Herkes adaleti kendisi için istiyor, istismar ediyor. Gerçekten adil olmak lazım.'

İftar programına HÜDA PAR İl Başkanı Behçet Sevgili, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililer katıldı.

Kaynak: AA