Filipinler'de Ebu Seyyaf'ın Elindeki Vietnamlı Rehine Kurtarıldı

Filipinler'in güneyinde ordu, terör örgütü Ebu Seyyaf'a ait bir kampa baskın yaptı.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Filipinler ordusu, ülkenin güneyindeki Basilan eyaletinde bulunan terör örgütüne ait kampa operasyon düzenledi.

Ordu birlikleri, kampta ateşli silahlar, güneş panelleri, el yapımı patlayıcılar ile Vietnamlı bir rehineye ait olduğu düşünülen bir belge ele geçirdi.

Ordu Sözcüsü Albay Juvymax Uy, kampın yerini son zamanlara güvenlik güçlerine teslim olan Ebu Seyyaf mensuplarının verdikleri bilgiler sayesinde tespit edebildiklerini aktardı.

Yarbay Andrew Bacala, kampın önce havadan ve karadan bombalandığını, operasyonda çok sayıda Ebu Seyyaf militanının öldüğünü belirtti.

4. Özel Kuvvetler Taburu Sözcüsü Onbaşı Odilon Dalman Espina Jr, Kasım 2016'da terör örgütünün kaçırdığı 6 Vietnamlıdan biri olan Hoang Vo'nun kampa düzenlenen operasyon sırasında kaçmayı başardığını, daha sonra Basilan'a bağlı Sumisip kentinde ordu tarafından kurtarıldığını ifade etti.

Filipinler ordusu, 23 Mayıs'tan beri Mindanao eyaletine bağlı Marawi kentini kuşatan DEAŞ bağlantılı Maute örgütüyle mücadele ediyor. Maute'nin lideri İsnilon Hapilon'un Basilanlı olduğu biliniyor.

Kaynak: AA