Bingöl'e 14 Milyon Lira Sel Ödeneği

Maliye Bakanlığı, Bingöl’de yaşanan sel felaketinin izlerinin silinmesi amacıyla İl Özel İdaresi ve Bingöl Belediyesine toplamda 14 milyon 80 bin TL ödenek gönderdi.

Bingöl Valiliği, 13 Nisan 2017 tarihinde yaşanan ve kentte 18 milyon lira zarara yol açan sel felaketinin izlerinin silinmesi için Maliye Bakanlığından ödenek gönderildiğini bildirdi.

Açıklamada, “İlimizde meydana gelen sel afeti nedeniyle yıkılan Vali Şişmantürk köprüsü ile İl Özel İdaresi sınırları içerisindeki alt yapı hasarlarını gidermek amacıyla Maliye Bakanlığından ödenek talebinde bulunulmuş, Bingöl İl Özel İdaresi için 7 milyon Bingöl Belediyesi için 7 milyon 8 bin TL olmak üzere toplamda 14 milyon 80 bin TL ödenek temin edilmiştir” denildi.

Bingöl’de, 13 Nisan Perşembe akşamı yaşanan sel felaketi, eski Çapakçur Köprüsü, yaya köprüsü, acil servis yolu ve vadi yamacında bulunan çay bahçesinin yıkılmasına, birçok ev ve ahırın sular altında kalmasına, bir evin tamamen kullanılamaz hale gelmesine, 80 hayvan telefine, 15 aracın maddi hasar görmesine ve yüzlerce ağacın devrilmesine sebep olmuştu.
Kaynak: İHA