Bağcılar Belediyesi Ramazan Etkinlikleri

Sosyolok Özburun: 'Vicdan ve şahsiyet insanların en büyük sermayesidir.'

Sosyolog Yusuf Özkan Özburun, vicdan ve şahsiyetin insanların en büyük sermayesi olduğunu belirtti.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ramazan Etkinlik Alanı’ndaki programda konuşan Özburun, aile içi iletişim ve iletişim sorunlarıyla ilgili bilgiler paylaştı.

Ramazanın önemine dikkati çeken Özburun, aile fertlerinin birbirlerini yeniden tanımasına fırsat verdiğini belirterek, şunları kaydetti.

'Ramazan ailemizi yeniden keşfettiğimiz, ruhlarımızın ve kalplerimizin birbirine değdiği bir mevsimdir. İftar, sahur, teravih, sohbetler, ziyaretlerin hepsi aileyi yeniden inşa edebilmek ve çocuklara ruh aşılayabilmek içindir. Çocuklarda duygu gelişimi 0-6 yaş arasında oluyor. Bu yaş aralığında kişilik oluşmaya devam ediyor. Vicdan ve şahsiyet insanların en büyük sermayesidir. Kur’an okuyarak, ibadetimizi yaparak vicdan ve şahsiyetimizi sağlam tutmalıyız. Hepsi, 6 yaşa kadar oluşuyor. Çocuk sohbet sırasında duyduklarıyla ilerideki hayatına yön veriyor İlk izlenimler insan hayatına yön veriyor. İnsanların ona göre istikametini çiziyor.'

Çocuktaki dini duygunun temelinin ailesinde yapılan ibadetleri görüp öğrenmesiyle atıldığını belirten Özburun, 'İslam dini aile üzerine kuruludur. Ailenin temelinde de şahsiyetli, merhametli hizmet duygusu olan ve karşı tarafı gözeten insan tipi vardır. Aşırı sevgi, yetersiz ilgi ve sevgi, aşırı disiplin ve yetersiz disiplinden uzak durulmalı. İnsanların meşru sınırlarını bilmesi gerekiyor.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA