Zabıtaların Seyyar Satıcıyı Darp Ettiği İddiası

Ordu Büyükşehir Belediyesi Fatsa ilçesinde zabıta ekiplerinin seyyar satıcıyı darp ettiği yönündeki haberlerin asılsız olduğunu duyurdu.

Büyükşehir Belediyesi, 'Kamuoyuna önemli duyuru' başlığında yaptığı yazılı açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarında Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin Fatsa ilçesinde seyyar satıcı bir vatandaşı darp ettiği yönünde tamamen asılsız, iftira ve gerçekle hiçbir ilgisi bulunmayan paylaşımlar yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada, sosyal medya hesapları üzerinden Büyükşehir Belediyesi ve zabıta memurlarını hedef gösteren asılsız paylaşımlara ve haberlere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiği kaydedilerek, şöyle denildi:

'Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’nda görevli zabıta memurları Fatsa ilçesinde yönetmeliğin yukarıda anılan maddesi ve ilgili diğer maddeleri uyarınca kanunlarla kendisine verilen görevleri yerine getirmiştir. Ancak bu esnada seyyar satıcı vatandaşla zabıta memurları arasında herhangi bir darb olayı olmamıştır. Bu durum, etraftaki görgü şahitleri ve seyyar satıcı vatandaşın beyanlarıyla sabittir.

Seyyar satıcı vatandaş emniyet güçlerine verdiği ifadesinde olay esnasında burnunun kanadığını, ancak zabıta memurlarıyla burnunun kanamasına neden olacak herhangi bir fiziksel teması olmadığını kesin bir dille ifade etmiştir. Bu itibarla, sosyal medya hesapları üzerinden Büyükşehir Belediyemizi ve zabıta memurlarımızı hedef gösteren asılsız paylaşımlara ve haberlere kesinlikle itibar etmemeleri önemle duyurulur.'

Kaynak: AA