Yalova'da Kaybolan 6 Yaşındaki Çocuğun Ölü Bulunması

Eylül Umutlu'nun ismi, çocuk parkına verildi.

Yalova'da, 31 Mayıs'ta kaybolan ve bir gün sonra cesedi metruk bir binada bulunan 6 yaşındaki Eylül Umutlu'nun ismi çocuk parkına verildi.

Adnan Menderes Mahallesi'nde yeni yapılan çocuk parkının açılış törenine Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Eylül'ün babası Nurettin Umutlu ve aile bireyleri katıldı.

Salman, burada yaptığı konuşmada, Eylül'ün acısının yüreklerinde olduğunu ve asla dinmeyeceğini söyledi.

Sözün bittiği yerde olduklarını belirten Vefa Salman, şöyle konuştu:

'Asla ve asla yaşanmasını istemediğimiz bir olay. Eylül evladımızı küçük yaşında toprağa verdik. O artık bir melek. Umutlu ailesini çok iyi anlıyor ve acılarını paylaşıyorum. Bu acı hiçbir zaman soğumaz. Nurettin Umutlu ve aile bireyleri olgun bir yaklaşım sergileyerek, duyarlı bir talepte bulundular. 'Başka Eylüllerin ölmemesi için Eylül'ün adını yaşatalım' dediler. Bu olayı sıcak tutmak için duyarlılık gösterdiler. Bu yaklaşımları beni mutlu etti. Gereken talimatı vererek bu parkımıza Eylül Umutlu ismini verdik. Eylül Umutlu ismi burada sonsuza dek yaşayacak. Eylül kim diye insanlar merak edip baktıklarında, bu elim olayı görecekler ve başka Eylüllerin solmaması için çabalayacaklar.'

Baba Nurettin Umutlu da insanların duyarlı ve uyanık olması gerektiğini ifade etti.

Umutlu, 'Belediye Başkanımıza bu imkanı bize tanıdığı için talebimizi ikilettirmeden tez vakitte bize bu onuru yaşattığı için çok teşekkür ediyorum. Rabb'im bu acıyı kimseye yaşatmasın, başka çocuklar ölmesin. Bizim ciğerimiz yandı, başkalarının ciğeri yanmasın. Sözün bittiği yerdeyiz.' dedi.

Daha sonra Eylül'ün adının yazılı olduğu tabela parka yerleştirildi.

Koru beldesinde ikamet eden Umutlu ailesinin çocukları Eylül Umutlu 31 Mayıs'ta kaybolmuş, 1 Haziran'da Kırlangıç Sitesi yakınlarındaki bir metruk binada ölü bulunmuştu. Katil zanlısı Murat Ş.A. da aynı gün jandarma ekiplerince yakalanmıştı.
Kaynak: AA