Türkiye Ve Azerbaycan Ombudsmanlıkları Arasında İş Birliği Mutabakatı

Kamu Başdenetçisi Malkoç: 'Türkiye ve Azerbaycan ombudsmanlıkları arasında mutabakat imzalandı. Karşılıklı olarak, eğitim, tecrübe paylaşımı ve bundan sonraki ilişkiler konusunda birlikte çalışacağız. Bu mutabakat, Azerbaycan'daki Türk vatandaşlarının sorunlarıyla ilgilenilmesi bakımından da son derece faydalı olacak'

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Türkiye ve Azerbaycan ombudsmanlıkları arasında eğitim ve tecrübe paylaşı konularında iş birliklerini öngören mutabakat zaptının imzalandığını bildirdi.

Malkoç, 14. Kamu Denetçileri Konferansına katılmak için geldiği Azerbaycan'da, Bakü'deki Türk kurum ve kuruluşların temsilcileriyle bir araya geldi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral'ın ev sahipliğindeki toplantıda Kamu Denetçiliği Kurumu hakkında katılımcıları bilgilendiren Malkoç, yetkililerden Azerbaycan'da yapılan faaliyetler konusunda bilgi aldı.

Daha sonra konferansı basın mensuplarına değerlendiren Malkoç, Rusya'nın farklı bölgeleri ve Özbekistan'dan gelen ombudsmanlarla gayet verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Dünyada 17. en büyük ekonomi ve 80 milyon nüfusa sahip Türkiye'nin bu tür toplantılara katılmasının önemli olduğunu ifade eden Malkoç, insan hakları, adalete erişilebilirlik ve iyi yönetim konusundaki tecrübelerini diğer katılımcılarla paylaştıklarını anlattı.

Malkoç, 'Toplantının ardından Türkiye ve Azerbaycan ombudsmanlıkları arasında mutabakat imzalandı. Karşılıklı olarak eğitim, tecrübe paylaşımı ve bundan sonraki ilişkiler konusunda birlikte çalışacağız. Bu mutabakat, Azerbaycan'daki Türk vatandaşlarının sorunlarıyla ilgilenilmesi bakımından da son derece faydalı olacak. Yine Türkiye'de çok sayıda Azerbaycanlı var.' dedi.

Türkiye ve Azerbaycan için söylenilen 'bir millet, iki devlet' ifadelerinin ne kadar gerçek olduğunu sokakta dolaşırken, kamu kurumlarının yöneticileriyle temasta bulunurken gördüklerini vurgulayan Malkoç, 'Liderler arasındaki dostluk ilişkisinin halklar arasında olması da sevindirici. TANAP gibi projelerde Azerbaycan ile yaptığımız iş birliği sadece iki ülke için değil, bölge barışı açısından da çok önemli.' şeklinde konuştu.

Malkoç, Türkiye'deki her vatandaşın Karabağ sorununu yürekten dert edindiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

'Türkiye oradaki hukuksuzluğun sona ermesi için ciddi mücadele veriyor. Hatta Türk dış politikasının temel meselelerinden biri. Türkiye'nin her alandaki mücadelesinde de Azerbaycan'ı yanımızda görüyoruz. Azerbaycan ve Türkiye'nin dostluğu bölgeye barış ve huzur getirir, refahın artmasına çok büyük katkıda bulunur.'

Kaynak: AA