Köln'de MÜSİAD İftar Programı

Derneğin Kuzey Ren Vestfalya eyaleti teşkilatınca verilen iftarda Türkiye ile Almanya arasında ticaret yapan iş adamları bir araya geldi MÜSİAD NRW Başkanı Yılmaz: 'Bizim Almanya'nın bir parçası olduğumuzu önce kendimize, sonra da siyasilere ve Alman komşularımıza anlatmamız gerekiyor'.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (MÜSİAD), Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) eyaleti teşkilatı tarafından Köln'de verilen iftarda Türkiye ile Almanya arasında ticaret yapan iş adamları bir araya geldi.

Kentte bir düğün salonunda gerçekleştirilen iftar programında konuşan MÜSİAD NRW Başkanı Bahattin Yılmaz, 1990 yılında İstanbul'da bir grup genç iş adamı tarafından kurulan MÜSİAD'ın ilk yurt dışı şubesinin 1993'te Köln'de açıldığını söyledi.

Yılmaz, MÜSİAD'ın dünyanın 68 ülkesinde 11 bin üyesi olan, 45 bin işletmeyi temsil eden ve 1 milyon 600 bin kişiye istihdam sağlayan büyük bir kuruluş haline geldiğini anlattı.

Bulundukları ülkeler ile Türkiye arasında faaliyet gösteren iş adamları olarak bir anlamda gönüllü elçilik yaptıklarını belirten Yılmaz, 'Yeryüzündeki tüm insanların mutlululuk ve refahını kendi mutluluk ve refahımız, hüznünü ise kendi hüznümüz kabul eder ve üzülürüz. Bunun için bulunduğumuz yerlerde güçlü olmalıyız, bir olmalıyız ve diri olmalıyız.' dedi.

Yılmaz, Almanya'da eylül ayında yapılacak genel seçimlere de değindi.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde bir süre önce yapılan parlamento seçimlerinde aşırı sağcıların yüzde 7,5 oy aldığını hatırlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

'Aşırı sağın oylarındaki artışın yapılan yanlış siyasetle ilgili olduğunu düşünüyorum. Türk düşmanlığı yapılarak, halka bizi ve ülkemizi yanlış tanıtmak şartıyla siyaset olmamalı. Bizim de Almanya'nın bir parçası olduğumuzu önce kendimize, sonra da siyasilere ve Alman komşularımıza anlatmamız gerekiyor. Anlatamıyorsak da bizi anlatan genç siyasetçileri yetiştirmek ve desteklemek zorundayız.'
Kaynak: AA