Kocaeli'de Yasa Dışı Kumar Oynayanlara Ceza Yağdı

Emniyet Genel Müdürlüğünce yurt genelinde düzenlenen ’kumar ve tombala’ operasyonlarının Kocaeli ayağında kumar oynayan 24 şahıs hakkında toplam 5 bin 448 TL idari para cezası uygulandı.

Kocaeli'de Yasa Dışı Kumar Oynayanlara Ceza Yağdı
Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlükleri ekiplerinden oluşturulan 60 ekip ve 257 personel tarafından gerçekleştirilen uygulamada 3 bin 104 kişi sorgulandı. 136 kahvehane ve 7 dernek kontrol edildi. 2 kahvehanenin ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiği tespit edildi. Operasyonda tombala oynatıldığı belirlenen 2 kahvehaneye suçüstü yapılarak, işletmeciler hakkında yasal işlem yapıldı. Kumar oynayan 24 şahıs hakkında toplam 5 bin 448 TL idari para cezası uygulanan operasyonda 300 TL kumar parası, 22 adet tombala kartı ile 121 adet oyun pulu ele geçirildi. Operasyonda ayrıca bir kahvehanede sigaramatik ve 1 hediyematik ele geçirilirken, 1 işletmeci hakkında da ’1072 sayılı Rulet, Tilt, Langırt, Vb. Oyun Alet ve Makinaları Hakkında Kanun’a muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

Kapalı alanda sigara içilmesine müsaade edilmesi nedeniyle 6 iş yerine, standart dışı “Sigara İçilmez" tabelası bulundurmaktan 1 iş yerine tutanak tanzim edildi. Kapalı alanda sigara içtiği tespit edilen 2 şahsa 109’ar TL’den toplam 218 TL ceza kesildi. Kimlik bulundurmayarak kimliği ile ilgili bilgi vermekten kaçınan 1 şahsa ilgili kanun maddeleri uyarınca 109 TL idari para cezası uygulandı. Basit yaralama, karşılıksız yararlanma ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek suçlarından aranan 5 şahıs yakalandı.
Kaynak: İHA