Karlıova'da Ramazan Yardımı

Karlıova İnsani Yardım Derneği Temsilciliği ramazan dolayısıyla 100 aileye gıda yardımında bulundu.

İHH Karlıova İnsani Yardım Derneği Temsilcisi Abdullah Sevim, yaptığı açıklamada, 2017 yılında farklı İslami kuruluşların birlik olarak mazlumlara yardım faaliyetlerinin devam ettiğini söyledi.

Sevim, 'Kardeşliğin ve dayanışmanın artığı şu mübarek günlerde Rabbim bu ümmete birliği nasip etsin. Emperyalist akımın biz bir mazluma yardım ulaştırmaya çalışırken yüzlerce, binlerce insanı mağdur ve mazlum bırakıyor. Artık uyanmalı ve birbirimize kenetlenmeliyiz. Gayri İslami düşüncelerin dışında küçük fikir ayrılıkları yüzünden kardeşliğimizi zedelememeli, birbirimizle daha çok kaynaşmalı ve dayanışma içinde olmalıyız.' diye konuştu.

Bu sene de ramazanın bereketini hissederek yaşadıklarını ifade eden Sevim, Rabbimizin kendilerine nasip ettiklerini kardeşleriyle paylaşmaya gayret ettiklerini belirtti.

İHH'nın Bingöl'den ilçeye göndermiş olduğu 100 gıda paketini kardeşlerine ulaştırmanın huzuru içerisinde olduklarını kaydeden Sevim, şunları söyledi:

'Rabbim güç ve sabır verdikçe kardeşlerimizi daha da sevindirebilmek, bir nebzede olsa mutlu edebilmek, daha çok kardeşimize ulaşabilmek için çalışmaya devam edeceğiz. Ramazan bayramından önce de 70'e yakın yetim yavrumuz için bayramlık elbise ve ayakkabı ulaştırarak, o güzel yavrularımızın yüzlerini güldürmeyi amaçlıyoruz. İnsanın hata ve günahlarının çok olduğu şu çağda Rabbimizin bizi sevmesinden, affetmesinden başka bir temennimizin olmadığının bilinmesini istiyoruz.'

Kaynak: AA