İhtiyaç Sahibi Çocuklara İftar

İyilikhane Yetimlerle Dayanışma Derneği, ihtiyaç sahibi çocukları iftar sofrasında buluşturdu.

İyilikhane Yetimlerle Dayanışma Derneği, yetim ve muhtaç çocukların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çocuk şenliği ve iftar etkinliği düzenlendi.

Sarıyer'de gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar kendileri için oluşturulan oyun alanlarında iftar saatine kadar eğlendi. Etkinliğe, 100'ü Suriyeli olmak üzere yaklaşık 300 çocuk ve aileleri katıldı.

Etkinlikte konuşan İyilikhane Yetimlerle Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Zeynep Sena Soyyiğit, çocukların neşesine ortak olabilmenin kendilerini çok mutlu ettiğini anlattı.

Çocukların zihninde unutulmaz bir ramazan hatırası bırakmayı amaçladıklarını belirten Soyyiğit, 'Onlarla bir araya geldiğimizde biz de çocuklaşıyoruz. Çocuklarla aynı sofrayı paylaşarak aslında onların dualarına bizim dualarımız karışsın istiyoruz.' dedi.

Etkinliğe katılan üçüz kardeşlerden 9 yaşındaki Sude Gündüz de burada çok eğlendiğini ve yeni arkadaşlar edindiğini söyledi.Gündüz, 'Burada iyilik dolu bir ortam var. Üçüz kardeşlerimle buraya geldim. Kardeşlerimle arkadaş gibiyiz ancak burada daha çok arkadaşım oldu.' diye konuştu.

Çocukların bayramlık ve kumanya ihtiyaçlarına destek olmak isteyen hayırseverler, 'www.iyilikhane.org.tr' adresinden veya '212 807 07 09' numaralı dernek telefonunu arayarak bağışta bulunabilecek.
Kaynak: AA