Hakkari'den Muğla'ya 'Gönül Köprüsü' Projesi

Proje kapsamında Bodrum'a gelen öğrenciler denize girdi, sürat botları ile Bodrum açıklarında tur attı Değerli Köyü İMKB Ortaokulu rehber öğretmeni Atsız: ' Hayalde olan bir şeyi gerçekleştirdiler'.

Muğla ve Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası ile İl Jandarma Komutanlığı tarafından koordine edilen proje kapsamında, Hakkari'den getirilen başarılı 40 öğrenci, Bodrum'u gezdi, denize girdi.

Proje kapsamında ilçeye gelen farklı okullardan 40 öğrenci, programlarının son gününde Bodrum Ticaret Odasınca misafir edildi.

Aralarında ilk kez deniz gören öğrencilerin de olduğu grup, İçmeler Yelken Kulüp'te karşılandı. İki rehber öğretmen ve Muğla İl Jandarma Komutanlığından bir görevlinin eşlik ettiği öğrenciler, denize girdi. Öğrenciler daha sonra sürat botları ile Bodrum açıklarında tur attı.

Değerli Köyü İMKB Ortaokulu rehber öğretmeni Cahit Atsız, gazetecilere yaptığı açıklamada projeye destek verenlere teşekkür etti.

Öğrencilerden bazılarının ilk kez denize girip bota bindiğini kaydeden Atsız, 'Gerçekten şu anda hayalde olan bir şeyi gerçekleştirdiler. Muğla'yı belki televizyonda gördüler. Şu an içindeler ve mutlular.' dedi.

Öğrencilerden Meryem Arslan ise 'Çoğumuz ilk defa deniz gördü. Mutluyuz. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ve Jandarma Komutanlığına teşekkür ediyoruz.' diye konuştu.

Yörenin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret eden ve doğal güzellikleri eşliğinde vakit geçiren öğrencilerin, 18 Haziran'da Muğla'dan ayrılacakları bildirildi.
Kaynak: AA