Güney Kore, Yeni Bir Füze Savunma Sisteminin Seri Üretimine Başlıyor

Güney Kore’nin, kod adı M-SAM olan, çalışma kabiliyet testinden geçen orta menzilli vur-öldür füze savunma sistemini üretmeye başlayacağı bildirildi.

Güney Kore Savunma Bakanlığından bir yetkili, karadan karaya M-SAM füze savunma sisteminin, Kuzey Kore’nin tehditlerine karşı halen mevcut olan Güney Kore Hava ve Füze Savunma Sistemi KAMDI’nin çekirdeğini oluşturacağını söyledi.



Yapılan açıklamada, M-SAM füze savunma sisteminin prototipinin düşman balistik füzesini yakalayıp imha edecek bütün ihtiyaçlara uygun olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Cheongung güdümlü anti-hava aracı füzesinin bir varyasyonu olan M-SAM’ın Ağustos ayında bitirilmesi planlanmışken iki ay önceden tamamlandığı ifade edildi .

M-SAM füze savunma sisteminin, 20-40 km irtifada gelen bir füzeyi yakalayıp imha edecek şekilde tasarlandığı belirtildi.

Savunma Kazanım Program Yönetimi, M-SAM füze sistemini üretiminin bu yıl sonundan itibaren başlayacağı ve 2019 yılında konuşlandırılacağı kaydedildi. Güney Kore Hava ve Füze Savunma Sistemi KAMDI’nin 2020’ye kadar devreye konulmasına çalışıldığı belirtildi.
Kaynak: İHA