GÜNCELLEME 2- Erzurum'da Terör Operasyonu

Şenkaya ilçesinde yürütülen 'Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Akgöbek 1719 Operasyonu'nda 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi Operasyonda yaralanan bir asker şehit oldu Etkisiz hale getirilen teröristler arasında örgütün sözde Sarıkamış GöleŞenkaya sorumlusu, 'Alişer' kod adlı Leblebici'nin de olduğu belirlendiDETAYLAR EKLENDİ.

Erzurum'un Şenkaya ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda 3 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince terör unsurlara karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi.

Bu kapsamda güvenlik güçlerince Şenkaya'da faaliyet gösteren bölücü terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon düzenlendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'İcra edilen Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Akgöbek 17-19 Operasyonu'nda 17 Haziran'da saat 10.00 sıralarında Şenkaya ilçesinin Çamlıalan kırsalında terör örgütü mensupları ile temas sağlamıştır. Çatışma sonucunda 3 terör örgütü mensubu ölü ele geçirilmiş olup operasyon devam etmektedir.

Operasyonda birer kanas, biksi ve kalaşnikof silah ile bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.'

- Bir asker şehit oldu

Operasyonun sürdüğü bölgede güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan bir asker, ambulans helikopterle Erzurum'a getirildi.

Helikopterde kalp masajı yapılarak hayata döndürülmeye çalışılan asker, kaldırıldığı Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehit askerin Adıyaman'ın Kahta ilçesi nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Yakup Yılmaz (22) olduğu öğrenildi.

- Örgütün sözde Sarıkamış-Göle-Şenkaya sorumlusu öldürüldü

Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin kimlik bilgileri de ortaya çıktı.

Bu teröristlerden birinin PKK'nın sözde Sarıkamış-Göle-Şenkaya sorumlusu, 'Alişer' kod adlı Zeynel Leblebici olduğu tespit edildi.

Diğer teröristlerin ise 'Sevkan' kod adlı Kenan Kahraman ve 'Cesur' kod adlı Hancan Sevinç olduğu belirlendi.

Öte yandan, operasyon sırasında önceki gün etkisiz hale getirilen teröristin İçişleri Bakanlığının Arananlar Listesi'nde gri kategoride yer alan, örgütün sözde Şenkaya-Göle birim sorumlusu olduğu tespit edilmişti.
Kaynak: AA