Frankfurt Başkonsolosluğundan İftar Programı

Başkonsolos Karartı: 'Toplum olarak ihtiyaç ve beklentilerimizin Alman makamlarınca daha yeterince daha güçlü şekilde dikkate alınabilmesi için öncelikle birlikte hareket edebilmemiz, birlikte düşünebilmemiz, birlikte planlamamız gerektiğini vurgulamak isterim'.

Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, 'Toplum olarak ihtiyaç ve beklentilerimizin Alman makamlarınca daha yeterince daha güçlü şekilde dikkate alınabilmesi için öncelikle birlikte hareket edebilmemiz, birlikte düşünebilmemiz, birlikte planlamamız gerektiğini vurgulamak isterim.' dedi.

Frankfurt Başkonsolosluğunun ev sahipliğindeki iftar programı, Almanya'nın Frankfurt kenti yakınlarındaki Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Friedberg Ayasofya Camisi'nde gerçekleştirildi.

Başkonsolos Karartı, iftar öncesi yaptığı konuşmada, ramazanın önemine dikkati çekerek bu ayın birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurguladı.

Dünya genelindeki yabancı karşıtı söylemlere ve hareketlere değinen Karartı, şunları söyledi:

'Dünyamızın İslamofobi, yabancı karşıtlığı ve ırkçılık gibi akımlarla baş etmeye çalıştığı ve medeniyetler çatışması gibi tezlerin hala gündemde tutulmaya çalışıldığı bir ortamda, bir dönemde Almanya'daki Türk toplumu olarak belki de en fazla ihtiyaç duyduğumuz şeylerden biri bütün bu aşırı söylem ve eylemlere karşı hem kendi aramızda hem de içinde yaşadığımız bu ülkenin tüm insanlarıyla paylaşabildiğimiz bir şeylerin olduğunu gösterebilmektir. Türk toplumu bu ülkenin bir parçasıdır. Toplum olarak ihtiyaç ve beklentilerimizin Alman makamlarınca daha yeterince daha güçlü şekilde dikkate alınabilmesi için öncelikle birlikte hareket edebilmemiz, birlikte düşünebilmemiz, birlikte planlamamız gerektiğini vurgulamak isterim.'

İftara sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.
Kaynak: AA