Çınar İlçesinde Cami Projesi

Çınar ilçe Müftülüğünce, Kur'an kursu yeri ile ilgili açıklama yapıldı.

İlçe Müftülüğünden yapılan açıklamada, Hastaneler Camisi projesinde cami, erkekler için taziye yeri ve Kur'an kursunun bulunduğu bildirildi.

İnşaat yapım işlerinin Çınar Cami ve Kur'an Kursunu Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin öncülüğünde yapılmasının uygun olacağı konusunda anlaşmaya varıldığı kaydedilen açıklamada, derneğe ait olan arsanın cami inşaatı için yetersiz olduğu, bu nedenle belediye ye başvurulduğu ve yeşil alanın bir bölümünün cami inşaatı için tahsis edildiği belirtildi.

İnşaatın, en alt katı Kur'an kursu, orta katı erkekler için taziye yeri ve son katı cami olacak şekilde mutabık kalındığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Çınar Belediyesinin yer tahsisi ve taziye yerinin teşrifatı dışında, bir kuruşluk herhangi bir yardım ve destekleri olmamıştır. Projede belirtilen ve Kur'an kursu olarak bilinen bölümün bir akşam oldu bitti ye getirilerek bayanlar için taziye yerine dönüştürüldüğü ve belediye tabelasının asıldığını duyduğumuzda, ilçe Müftülüğü olarak gerekli girişimlerde bulunuldu.

Mimari projede olmamasına rağmen Kur'an kursu yeri taziye yerine dönüştürüldü. Erkekler için yapılan taziye yerinin bir bölümüne duvar örülmek sureti ile bayanlara tahsis edilmek istenmiş ve maalesef Çınar Belediyesi tarafından gönderilen elemanlar tarafından yaptığımız duvarlar yıkılmış ve tamamen iyi niyetlerle yapmış olduğumuz bu girişimimiz engellenmiştir.'

Kaynak: AA