Brüksel'de MÜSİAD İftarı

AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Kaymakcı: 'AB’ye üye bir Türkiye, AB’nin doğuyu daha iyi anlamasına, dünyada barış ve istikrara katkıda bulunacaktır' 'Üyelik koşullarını yerine getirmiş bir Türkiye’nin AB’de her zaman yeri olmalıdır'.

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı, 'AB’ye üye bir Türkiye, AB’nin doğuyu daha iyi anlamasına, dünyada barış ve istikrara katkıda bulunacaktır.' dedi.

Kaymakcı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Belçika Müslüman Girişimciler Derneği'nin (ABPM) Brüksel’deki iftar programında konuştu.

İftarda, Belçika’da yaşayan bir çok yabancı toplumun çeşitli kesimleriyle bir araya geldiklerini söyleyen Kaymakcı, 'Ramazan aslında paylaşma ayıdır. Bu gece bir çok insan için diğer inançları ve toplumları anlama, paylaşma kültürünü daha derinden tanıması için anlamlı bir geceydi.' diye konuştu.

Kaymakcı, AB’nin temellerinde de dayanışma, çeşitlilik, paylaşma kültürünün hakim olduğunu belirterek, Avrupa’da tüm inançlara, tüm değerlere saygı gösterilmesinin çok önemli olduğunu anlattı.

Büyükelçi Kaymakcı, Türkiye'nin AB'ye üye olmasının batıda yaşayan Müslümanların bulundukları toplumlarla uyumu açısından önemli olduğunu anımsatarak, şunları söyledi:

'AB’ye üye bir Türkiye AB’nin doğuyu daha iyi anlamasına, dünyada barış ve istikrara katkıda bulunacaktır. Türkiye’nin AB üyelik sürecine küresel açıdan da bakmak gerekmektedir. Üyelik koşullarını yerine getirmiş bir Türkiye’nin AB’de her zaman yeri olmalıdır.'

MÜSİAD Brüksel Temsilcisi Alperen Özdemir de, Ramazan'ın hoşgörüyü, kardeşliği ve paylaşımı simgeleyen kutsal bir ay olduğunu anımsatarak, eşitsizlik, fakirlik, yoksulluk gibi sorunlara karşı tüm toplumunun birlikte çözüm üretmesi gerektiğini söyledi.

Özdemir, bu yıl Belçikalı Müslüman İşadamları Derneği ile ilk defa ortaklaşa bir iftar programı hazırlamanın Belçika'daki Müslüman toplumu için çok güzel bir gelişme olduğuna dikkati çekti.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programına, Türkiye'nin Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Güvercin'in yanı sıra çok sayıda Belçikalı ve Türk davetli katıldı.

Kaynak: AA