Başbakan Yıldırım Açıklaması

'40 yıldan beri milletimizi meşgul eden, başımızı ağrıtan bu hain terör örgütünün maşalarıyla sadece mücadele etmek yetmez, bu maşayı tutanlarla da mücadele şart. Bu kararlılığı da hükümet olarak gösteriyoruz' 'Gerek içeride gerek dışarıda ülkemizin toprak bütünlüğüne, milletimizin birliğine, kardeşliğine her kim kastederse hiç ama hiç müsamaha göstermeden gereken cevabı veriyoruz' 'Şunu büyük bir gururla ifade etmek isterim ki son bir yılda ortaya koyduğumuz terörle mücadele kararlılığı ve azmi sayesinde Allah'a şükür şehirlerimiz huzura kavuştu'

Başbakan Binali Yıldırım, '40 yıldan beri milletimizi meşgul eden, başımızı ağrıtan bu hain terör örgütünün maşalarıyla sadece mücadele etmek yetmez, bu maşayı tutanlarla da mücadele şart. Bu kararlılığı da hükümet olarak gösteriyoruz.' dedi.

Yıldırım, dün 8. Ana Jet Üs Komutanlığındaki iftarın ardından Bağlar ilçesindeki İl Emniyet Müdürlüğüne ait Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüklerinin yer aldığı ek hizmet binasına ziyarette bulundu.

Polislerle tek tek tokalaşan Yıldırım, polis ailelerinin de yer aldığı programda yaptığı konuşmada, 'Çevik Kuvvetin daha önce bulunduğu bu yerde 11 Nisan 2017'de malum bir terör olayı gerçekleşti. Bir polisimiz, iki teknisyenimiz şehit oldu ve birçok arkadaşımız yaralandı. 4 Kasım 2016'da bombalı araç saldırısıyla 13 kardeşimizi şehit verdik. Bugün sizlerle kısa da olsa bir araya gelmekteki amacımız, sizlerin her türlü zor şartlara rağmen terörle mücadeledeki kararlılığınızı takdir etmek ve bu yöndeki başarılarınızın devamını dilemek içindir.' ifadesini kullandı.

- 'Müsamaha göstermeden gereken cevabı veriyoruz'

Yıldırım, terörle mücadeleye ilişkin, 'Şunu büyük bir gururla ifade etmek isterim ki son bir yılda ortaya koyduğumuz terörle mücadele kararlılığı ve azmi sayesinde Allah'a şükür şehirlerimiz huzura kavuştu, tamamen inisiyatif sizlere geçti ve vatandaşımız nefes aldı, rahat bir 'oh' dedi. Artık şantajlar, tehditler, kepenk indirtmeler, bunlar bitti.' dedi.

Bu durumu Diyarbakır ziyaretinde de gördüğüne işaret eden Yıldırım, şöyle devam etti:

'Şehir halkı, ahalisi gayet kendinden emin, bayrağı elinde, devletine, milletine olan sevgisini, bağlılığını her fırsatta ifade ediyor. Bu güzel bir şey ama işimiz bitmiş değil, daha yapacak çok işimiz var. 40 yıldan beri milletimizi meşgul eden, başımızı ağrıtan bu hain terör örgütünün maşalarıyla sadece mücadele etmek yetmez, bu maşayı tutanlarla da mücadele şart. Bu kararlılığı da hükümet olarak gösteriyoruz. Gerek içeride gerek dışarıda ülkemizin toprak bütünlüğüne, milletimizin birliğine, kardeşliğine her kim kastederse hiç ama hiç müsamaha göstermeden gereken cevabı veriyoruz.'

- 'Başarılarınızın devamını diliyorum'

Yıldırım, vatandaşın, şehirde, dağda, vadide, her karış toprakta güvenlik güçlerinin varlığını hissettiğini ve huzurla işine gücüne baktığını belirtti.

Yıldırım, şunları kaydetti:

'Bu mübarek günde hepinize sevgi, saygılarımı sunuyorum. Milletimizin huzuru, güveni, kardeşliği için gece gündüz demeden fedakarca çalıştığınız için ve ülkemizin terör belasından kurtarma adına yaptığınız güzel gayretler için teşekkür ediyorum. Tabii ki siz burada bu gayreti gösterirken aileleriniz, çocuklarınız büyük fedakarlık gösteriyorlar. Anneleriniz, babalarınız, yakınlarınız sizden uzakta ve hasretinizle sizden gelecek bir sese, bir telefona zaman zaman ihtiyaç duyuyorlar. Onların da gösterdiği bu sabır ve anlayış için kendilerine teşekkür ediyorum. Yaklaşan bayramınızı tebrik ediyorum. Allah birliğimizi, dirliğimizi daim etsin. Terörle mücadele adına gecesini gündüzüne katarak çalışan, gayret eden, ülkemizi daha müreffeh, daha huzurlu, milletin kardeşçe yaşadığı bir ülke haline getirmeye özen gösteren bütün güvenlik birimlerimize teşekkür ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.'

Başbakan Yıldırım'a, ziyaretinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker, Fatih Şahin ve Ahmet Sorgun, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile bölge milletvekilleri de eşlik etti.
Kaynak: AA