Babasından Sonra Müdürünün Kocasını Da Dolandırmış

Amasya’nın Taşova ilçesinde yaklaşık 1 milyon TL’lik vurgun yapan PTT çalışanı Saadettin G.nin dolandırdığı iddia edilen kişiler arasında babasının yanı sıra kasasını da soyduğu PTT şubesinin müdürünün kocasının da olduğu ortaya çıktı.

Çalıştığı PTT şubesinde yaşlı babası Fehmi G. dahil 28 kişi adına sahte evrak düzenleyerek çeşitli bankalardan toplamda 873 bin lira kredi çekip çalıştığı şubenin güvenlik kamerasının yönünü değiştirerek ATM kasasını ve veznesini de boşaltarak zimmetine geçirdiği iddia edilen yaklaşık 1 milyon TL ile kayıplara karışan 2 çocuk babası Saadettin G. (41)’nin adına 30 bin liralık işlem yaptığı belirlenen babasının yanı sıra şube müdürü L.G.’nin kocası A.G. adına da iki farklı tarihte 28 bin 750 TL ve 40 bin TL’lik kredi işlemi gerçekleştirdiği belirlendi. Birkaç gün işe gelmemesi sonrası ailesinin de kayıp ihbarında bulunmasının ardından ellerine borç belgeleri geçmesiyle birlikte şok olan vatandaşların polise başvurusuyla ortaya çıkan vurgun sonrası Saadetin G.’den şikayetçi olanlar arasında müdürünün kocası A.G. de yer aldı.

Gürcistan’a kaçmayı planlayıp gümrükte yakalanma endişesiyle İstanbul’a yönelerek paraların tamamına yakınını bir hafta kaldığı İstanbul’daki pavyon ve eğlence mekanlarında harcadığı sırada 2 Haziran’da polis tarafından yakalanarak Amasya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen Saadettin G. sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Saadettin G’ye dolandırıcılık olayında yardım ettikleri iddiasıyla yakalanan iki kişiden E.G. tutuklanırken, K.B. ile ifadesi alınmak üzere gözaltına alınan PTT Taşova Şube Müdürü L.G. ise mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Kaynak: İHA