Abana Belediye Başkanı Oyar Toprağa Verildi

Tedavi gördüğü hastanede vefat eden Oyar'ın cenazesi görev yaptığı ilçede defnedildi.

Akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar'ın cenazesi toprağa verildi.

İstanbul'un Şişli ilçesindeki Zincirlikuyu Mezarlığı morgundan alınan Oyar'ın cenazesi, karayoluyla görev yaptığı ilçeye getirilerek Sahil Yeni Camisi'nin morguna kondu.

Buradan yakınları ve belediye çalışanları tarafından alınan Oyar'ın cenazesi, ilk olarak belediye binası önüne getirildi.

Kastamonu Vali Vekili Yaşar Karadeniz, törende yaptığı konuşmada, görev yaptığı süre boyunca Rıdvan Oyar hakkında hiçbir olumsuz söylem duymadığını vurguladı.

Cenaze için toplanan kalabalığın Oyar’ın ne kadar sevildiğinin bir işareti olduğunu ifade eden Vali Vekili Karadeniz, şunları kaydetti:

'Gönül rahatlığıyla şahitlik edebilirim ki Kastamonu'da Rıdvan Başkan hakkında kiminle sohbet ettiysem, hep onun iyiliklerini söylediler. İlçesine yaptığı güzel hizmetleri anlattılar. Abana'ya her gelişimde ilçe halkının ne kadar onu sevdiğini herkesin gözünde gördüm. Keşke, onunla çalışma fırsatı bulabilseydim, onu tanıyabilseydim. Mekanı cennet olsun.'

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ise, Oyar'ın neşesiyle ve güler yüzüyle, yaptığı hizmetlerle herkesin gönlünde yer edinmiş bir isim olduğunu belirtti.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir de, 20 yıllık dostluğu bulunan Başkan Oyar’ı zamansız kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Osman Aydın tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Oyar’ın cenazesi 700. Yıl Şehitler ve Gaziler Anıtı'nda defnedildi.
Kaynak: AA