4. Afrika Kültür Haftası

ADDER Yönetim Kurulu Başkanı Türkan: 'Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında teknik, sosyal ve kültürel bağları güçlendirmeyi amaçladık'.

Afrika Dostluk Derneği (ADDER) tarafından 4'üncüsü düzenlenen 'Afrika Kültür Haftası ve mezuniyet programı', Üsküdar Üniversitesi'nde yapıldı.

Üniversitenin Altunizade Kampüsü'nde gerçekleştirilen programda Afrikalı öğrenciler defile, yarışma, şiir, müzik ve geleneksel dans gösterisi performansı sergiledi.

Programa, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, ADDER Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Türkan ve Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan katıldı.

Etkinlikte konuşan Türkan, Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında teknik, sosyal ve kültürel bağları güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Afrika ülkeleri için pek çok projeye imza attıklarını anlatan Türkan, 'TİKA'nın desteğiyle Uganda'daki Nawanyago Enstitüsü'ne teknik destek sağladık. Kenya ve Uganda 18 su kuyusu açtık ve açmaya devam edeceğiz. Devletimizin de desteğiyle öğrencilere ve Afrika halkına desteklerimiz devam edecek.' dedi.

Prof. Dr. Tarhan da mezun Afrikalı öğrencilerin gittikleri yerlerde Türkiye için bir elçi görevi göreceklerini belirterek, öğrencilere başarılar diledi.

Program mezun olan öğrencilere sertifika dağıtımı ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Kaynak: AA