Türkiye'nin Fahri Kültür Elçisi Ali Rıza Doğan Açıklaması

Türkiye’nin Fahri Kültür elçisi ve Ali Baba Restaurantları sahibi Ali Rıza Doğan, “Önceden Müslümanlara mesafeli yaklaşanlar onları tanıdıkça mesafelerini kapatmaya başladılar. Herkes terörün lanet bir şey olduğunu ve Müslümanların terörle bir alakası olmadığını idrak etmeye başladı” dedi.

Türkiye'nin Fahri Kültür Elçisi Ali Rıza Doğan Açıklaması
ABD’nin New York Belediye Başkanı Bill De Blasio’nun bir süre önce Müslüman toplumuna verdiği iftar yemeğini organize eden Ali Baba Restaurantları sahibi Türk İşadamı Ali Rıza Doğan, Türkiye’nin Fahri Kültür elçisi olarak görev yapıyor.

250 davetlinin katıldığı iftar sofrasında geleneksel Türk yemeklerini, Dünya Müslümanları ve Amerikalılara sunan Ali Baba Restoranları sahibi Ali Rıza Doğan, 10 senedir iftar vermenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Çok çalışarak standart kaliteyi bozmadan müşterilerinin yüzde 90’ını yabancıların oluşturduğu ve Türk mutfağı denilince New York’ta ilk mekanlardan biri olan Ali Rıza Doğan (Ali Baba) iş, sanat, spor ve siyaset dünyasının bir çok ünlü ismine ev sahipliği yapmış.

10 sene önce New York eski Belediye Başkanı Michael Bloomberg’in Müslüman sekreteri aracılığıyla metropol başkanını Ramazan münasebetiyle Müslümanlarla iftarda buluşturma fikrini hayata geçiren Ali Baba Restaurantlar zinciri sahibi Ali Rıza Doğan, “Bu tür konulara hassas olduğum için organizasyonunu ve sponsorluğunu üstlendim. O zaman büyük bir tepki aldık. Belediye Başkanının evinin önünde 20 kişilik bir grup tepki gösterdi. Buna rağmen her sene devam ettik. Bu bizim için bir gurur vesilesi oldu. Özellikle yemeklerde Türk mutfağını tercih etmeleri bizleri şevklendirdi. İlk güne göre katılım oranı her sene arttı. Son iftarımıza aralarında Pakistanlı, Afrikalı, Hicip ve Türkler olmak üzere tüm dünya ülkelerinden Müslüman iş adamı ile din adamlarını davet ettik. Son iftarda 230 kişiye iftar verdik. Bu organizasyon müslüman alemine şunu kazandırdı. Önceden müslümanlara mesafeli yaklaşanlar onları tanıdıkça mesafelerini kapatmaya başladılar. Herkes terörün lanet bir şey olduğunu ve Müslümanların terörle bir alakası olmadığını idrak etmeye başladı” dedi.

Son iftar yemeğini 15 Temmuz şehitlerine adadı

Son yapılan iftar yemeğini 15 Temmuz’da yaşanan darbe kalkışmasında şehit düşenlere ithaf ettiklerini belirten Doğan, “Başta 15 Temmuz’da Türkiye için canını veren 249 kişi olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. O niyetle son iftar yemeğini verdik. Şanlı Türk Bayrağımız nerede olursa olsun her zaman Türk toplumunun yanında olacağız. Bunu yıllardır yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Arzumuz ABD’de yaşayan Türk toplumunun birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesidir” şeklinde konuştu.

New York Belediye Başkanı Bill De Blasio’nun çalışkan ve başarılı olduğunu hiçbir din ayrımı yapmadan metropolde yaşayan insanlara eşit hizmet ettiğini belirten Ali Rıza Doğan, “Müslüman halkında belediye başkanına büyük bir güven ve desteği var. Müslüman toplumu kendisini çok seviyor” ifadelerine yer verdi.

İşadamı Ali Rıza Doğan, en büyük desteği her zaman olduğu gibi ortağı Mehmet Akçetin’den gördüğünü söyledi.

Kaynak: İHA