Trump'ın Küba İle Başlatılan Normalleşme Sürecini İptal Etmesi

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley: 'Başkan Trump doğru olanı yaptı. Amerikan dolarları, Küba ordusunu ve rejimini desteklemek için kullanılmamalı'

ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley, eski Başkan Barack Obama'nın Küba ile başlattığı normalleşme sürecinin iptal edilmesine ilişkin, 'Başkan Trump doğru olanı yaptı. Amerikan dolarları Küba ordusunu ve rejimini desteklemek için kullanılmamalı.' ifadesini kullandı.

Haley, ABD Başkanı Donald Trump'ın Küba ile başlatılan normalleşme sürecini iptal ettiğini bildirmesinin ardından yaptığı açıklamada, Küba'yı 'dünyadaki en baskıcı diktatörlüklerden biri' olmakla suçladı.

Küba'nın kendi halkını en temel özgürlüklerden mahrum ettiğini öne süren Haley, Obama yönetiminin politikalarının Küba'nın bu uygulamalarını değiştirmediğini belirtti.

Haley, 'Başkan Trump doğru olanı yaptı. Amerikan dolarları Küba ordusunu ve rejimini desteklemek için kullanılmamalı.' değerlendirmesinde bulundu.

Küba halkının bir gün özgürlüğüne kavuşacağını vurgulayan Haley, bugün alınan kararın o günün gelmesine yardımcı olacağını savundu.

ABD, 2014'ün sonunda 50 yılı aşkın süredir diplomatik bağı bulunmayan ve ekonomik yaptırım uyguladığı Küba ile ilişkileri normalleştirme kararı almış, geçen yıl iki ülke karşılıklı olarak büyükelçiliklerini yeniden açmıştı. Taraflar, son olarak iki ülke arasında karşılıklı tarifeli uçak seferlerini başlatmak üzere anlaşma imzalamıştı.

Kaynak: AA