Trabzon'da İşletmelere Hibe Desteği

Trabzon'da işletmelere 11 milyon 136 bin lira hibe desteği sağlandı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, yaptığı yazılı açıklamada, Ulusal Tarım Stratejisi Kırsal Kalkınma Planı çerçevesinde doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesini amaçladıklarını belirtti.

Bu kapsamda tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulmasını da hedeflediklerini vurgulayan Gülbay, 2007 yılında, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında başlatılan projenin bugüne kadar aksatılmadan sürdürüldüğünü ifade etti.

Gülbay, yatırım projesine sahip olan müteşebbislere, yatırım tutarının yüzde 50'sinin devlet tarafından karşılıksız verilmesi ilkesine dayanan bu desteklerden Trabzon'da şimdiye kadar 73 kişinin yararlandığını aktardı.

Tarımsal ürünlerin işleme, depolama ve paketleme gibi iş kollarında gerçekleşen yatırımların, hibe destekleri dahil toplam 34 milyon 855 bin lira olarak gerçekleştiğini belirten Gülbay, bu çerçevede 2 bin 330 kişinin istihdam edildiğini dile getirdi.

Gülbay, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında başlatılan projenin bu yıl da devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

'Tarımsal ürün işleme, paketleme, çelik silo, soğuk hava deposu ve çiftlik faaliyetleri ağırlıklı olarak gerçekleşen yatırımlardan 2017 yılında toplam 12 milyon 265 bin 758 liralık yatırıma 21 yatırımcı proje başvurusu yaptı. 21 proje Bakanlığımızca destekleme kapsamına alındı ancak 19 yatırımcı müdürlüğümüzle hibe sözleşmesi imzaladı. 11 milyon 136 bin lira tutarındaki hibe ile 22 milyon 272 bin liralık yatırım yapılacak. Yatırımlar sayesinde 267 kişinin de istihdamı sağlanacak.'

Kaynak: AA