Tataristan'da '5. Cumhuriyet İftarı'

Tataristan başkenti Kazan'da 10 bin kişinin katılımıyla '5. Cumhuriyet İftarı' düzenlendi İftara, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov'un yanı sıra Hristiyan ve Yahudi din adamları da katıldı

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan'ın başkenti Kazan'da '5. Cumhuriyet İftarları' düzenlendi.

Tenis Akademisinde gerçekleştirilen iftar programına Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Tataristan'ın ilk Cumhurbaşkanı Mintimer Şeymiyev, Tataristan Müftüsü Kamil Semigullin, Türkiye'nin Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç, Hristiyan ve Yahudi din adamları ile Rusya ve Tataristan'ın çeşitli bölgelerinden gelen yaklaşık 10 bin davetli katıldı.

Rusya Müslüman İş Adamları Birliği ve Tataristan Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğiyle organize edilen iftar programı akademinin açık tenis kortunda toplu akşam namazı kılınarak başladı.

Başkonsolos Dilmaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Tüm İslam aleminde olduğu gibi Rusya'nın Tataristan Cumhuriyeti'nde de ramazan ayı son derece bereketli bir şekilde geçiyor. Türkiye ve Tataristan'daki toplu iftarlar insanlar arasındaki dayanışma duygularını kuvvetlendiriyor.' dedi.

Dilmaç, 22 Haziran'da da Başkonsolosluk olarak, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığının katkılarıyla Kazan'da görme engelliler için çalışan bir vakıfta iftar düzenleyeceklerini söyledi.

Akşam namazından sonra Kazan Tenis Akademisi'nin spor salonuna geçen on binlerce konuk burada hazırlanan sofralarda Tatar mutfağına ait geleneksel yemeklerle oruçlarını açtı.

Geçen sene Kazan-Arena Stadyumu'nda 4'ncüsü düzenlenen 'Cumhuriyet İftarı'na da yaklaşık 10 bin kişi katılmıştı.
Kaynak: AA