Suriyeli Çocuklar Moral Buldu

Reyhanlı ilçesinde yaşayan Suriyeli çocuklar düzenlenen çeşitli yarışmalarla eğlendi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine aileleriyle sığınan Suriyeli çocuklar, Uluslararası Yardımlaşma ve Kalkınma Derneğinin düzenlediği etkinlikte eğlenceli vakit geçirdi.

Alakuzu Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte halat çekme, su taşıma, un üfleme, yumurta taşıma ve çuval koşusu oyunlarında birbirleriyle kıyasıya mücadele eden çocuklar, dağıtılan hediyelerle de mutlu oldu.

Uluslararası Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Başkan Yardımcısı Necip Fazıl Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli çocukların yüzünün gülmesi için çalıştıklarını söyledi.

Büyük acılar yaşayan çocukların düzenledikleri programda mutluluklarına şahit olduklarını anlatan Aksoy, 'Aralarında yetimlerin de olduğu Suriyeli 120 çocukla halat çekme, su taşıma, un üfleme, yumurta taşıma, çuval koşusu oyunları oynadık. Savaşın hayatlarını kararttığı bu çocukların yanında olmaya devam edeceğiz. Onların yaralarını sarmak için gece gündüz çalışmalar yürütüyoruz.' diye konuştu.

Aksoy, dağıtılan oyuncakların da çocukları çok sevindirdiğini, benzer etkinlikler düzenlemeyi sürdüreceklerini kaydetti.
Kaynak: AA