Süleyman Demirel, 'Üniversitesinde' Anıldı

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel için vefatının ikinci yılında adını taşıyan üniversitede anma programı düzenlendi.

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel, vefatının ikinci yılında adını taşıyan üniversitede düzenlenen panelle anıldı.

Üniversitenin batı yerleşkesindeki Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'ndeki 'Demirel'i Anmak ve Anlamak' konulu panele katılanlara Demirel ile özdeşleşen seramik fötr şapka dağıtıldı.

Panele Isparta Valsi Şehmus Günaydın, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, eski merhum cumhurbaşkanının kardeşi Şevket Demirel'in eşi Sezen ve kızı Nihal Demirel ile çok sayıda davetli katıldı.

Panelin açılışında konuşan SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Demirel'in SDÜ'de çok büyük emeği bulunduğunu, üniversitenin Demirel'in özveri ve gayretleri ile bu hale geldiğini söyledi.

Kendisi rektör olduktan sonra Demirel'in hayatını kaybettiğini dile getiren Çarıkçı, 'Onu kaybettik ama gurur duyuyoruz. Ispartalıyım. Çocukluğumuzdan beri takip ediyorum. Demokrasi bilinci kazanmamızda büyük emeği oldu. Ortaokul öğrencisi iken mitinglere katıldığımız için uyarı cezası dahi almıştık.' diye konuştu.

Demirel'in SDÜ ile her zaman gurur duyduğunu belirten Çarıkçı, onun gurur duyduğu üniversitede rektör olmanın kendisi için de ayrı heyecan verdiğini anlattı. Çarıkçı, SDÜ'nün bugüne kadar 200 bin mezun verdiğini ve 90 bin öğrencisi bulunduğu bilgisini paylaşarak, Türkiye'de yükseköğretim programlarının yüzde 3'ünü üstlendiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Doç. Dr. Mehmet Hakan Kiriş'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tanju Tosun, 'Süleyman Demirel'in İletişim Dili', gazeteci Yavuz Donat da 'Demirel’le Yaşayıp Gördüklerim' konulu sunum yaptı.

Program, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisansüstü mezuniyet töreninin ardından sona erdi.
Kaynak: AA