Söke'de Şehit Ve Gazi Aileleri İftarda Buluştu

Söke ilçesinde, kaymakamlık şehit ve gazi ailelerine iftar verdi.

Söke İlçe Kaymakamlığının her yıl gelenekselleştirdiği şehit ve gazi ailelerine verdiği iftar yemeğinde konuşan ilçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu şehitlik mertebesinin yüceliğini anlattı.

Kurtbeyoğlu, 'Şüphesiz her milletin her dinin kendine göre kutsalı anlayışı ve inancı olmakla birlikte, gerek millet olarak gerekse inancımız gereği şehitlik yüce bir mertebe. Dünyada insanın ulaşabileceği ahirette kavuşabileceği en yüce makam olarak biliyoruz ve inanıyoruz. Türk milleti tarih sahnesine çıktığı günden bugüne vatanını, bayrağını, devletini, milletini kutsal bilmiş ve bu kutsalları uğruna canını vermekten hiç bir zaman geri durmamış.' dedi.

Yemeğe katılan şehit ailelerinin de büyük fedakarlıklar gösterdiğini belirten Kurtbeyoğlu devlet ve millet olarak ne kadar kendilerine teşekkür edilse az olduğunu sözlerine ekledi.

İftar yemeğine Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ulvi Atmaca, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Kurgan ile şehit ve gazi aileleri katıldı.

Kaynak: AA