Sarıoğlan Belediye Başkanı Yıldız'ın Açığa Alınması

İçişleri Bakanlığınca, hakkındaki adli ve idari soruşturmalar dolayısıyla görevinden uzaklaştırılan Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, ilçenin zarar görmemesi için açığa alınmayı kendisinin talep ettiğini savundu.

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, göreve geldiği günden bu yana dedikoduların ve soruşturmaların bitmek bilmediğini belirtti.

Adalete güvendiğini ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

'Ülkemin ve ilçemin daha fazla zarar görmemesi, adli ve idari soruşturmanın selameti için açığa alınmamı ben talep ettim. Devletime, milletime, adalete güveniyorum. Aklanıp yine görevimin başına ya da siyasi hayatıma devam edeceğim. Makamlar, mevkiler, rütbeler hiç kimseye kalıcı değil. Önemli olan Allah'ın rütbesi. Türkiye'nin en geri kalmış, en borçlu bir belediyesini 30 Mart 2014’te ben teslim aldım.

Sonrasında doğal felaketlerle uğraştık. Ardından, eski belediyelerin borçları ve icralar yüzünden adım atamaz hale geldik. Tüm bu olumsuzluklara karşın bir de atılan iftiralar, dedikodular, yalanlar, suçlamalar, soruşturmalar ile ilçedeki hizmetlerde aksamalar oldu. Ben yine de risk alıp, önemli yatırımlara, hizmetlere, ilçenin geleceğini ilgilendiren yatırımlarla ilgili kalıcı adımlar attım. Zaten risk almadan başarı olamaz. Yaptığım hizmetlerden dolayı pişman değilim. Önümü kesmeseler daha fazlasını yapacaktım. Sarıoğlan bugünkü geri kalmışlığını hak etmiyor ve bu da kaderi değil. Tüm suçlamalar, oyunlar, tezgahlar, geçmişte bana 28 Şubat’ta imam iken açığa alınmamdaki oyunları hazırlayanların yeni bir senaryosu.'

Kaynak: AA