Ordu'da Nijerli Arıcılara Eğitim Verildi

Vali Balkanlıoğlu: 'Nijer'den gelen heyet, Türkiye'de tek olan Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsünde arı üretimi ile arıcılık faaliyetlerini geliştirme konularında bir hafta süren eğitim aldı'.

Nijerli bal üreticileri, Ordu'da arıcılık faaliyetlerini geliştirme konusunda eğitim aldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile yapılan proje kapsamında Nijer'den Ordu'ya gelen 7 kişilik heyet, Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti.

Nijer Çevre ve Kırsal Alan Gelişim Bakanlığı Arıcılık Kooperatif Başkanlarından oluşan heyeti makamında ağırlayan Vali Balkanlıoğlu, ziyaretlerinden dolayı konuklarına teşekkür etti.

Balkanlıoğlu, TİKA tarafından Nijer'de arıcılığın geliştirilerek, bölge insanına geçim kaynağı oluşturulması amacıyla malzeme ve ekipman desteği sağlandığını belirtti.

Ordu'da arıcılık konusunda eğitimlerin verildiğini ifade eden Balkanlıoğlu, 'Nijer'den gelen heyet, Türkiye'de tek olan Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsünde arı üretimi ile arıcılık faaliyetlerini geliştirme konularında bir hafta süren eğitim aldı.' dedi.

Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsünün, önemli bir tesis olduğuna işaret eden Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

'10 milyon avro bütçesi ile arıcılık sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin rekabet edilebilirliğini artırmak amacıyla gerçekleştirilen, yüzde 100 AB-İPA destekli sektörün en büyük projesi olan, 'Arım Balım Peteğim Projesi' ile yapılan tesiste eğitimler düzenlenmesi, yabancı ülkelerden arıcılıkla uğraşan kişilerin gelmesi son derece sevindirici. Nijer'den gelen misafirlerimiz de bu güzel tesiste eğitimlerini tamamlayarak dönüyor.'

Nijer Çevre ve Kırsal Alan Gelişim Bakanlığı Orman Danışmanı Fanta Djibril ise eğitimlerin çok güzel geçtiğini aktararak, 'Ordu çok güzel bir şehir ve insanları da sıcakkanlı. Sayın Valim sizlere de gösterdiğiniz yakın ilgi ve destekten dolayı teşekkür ediyoruz.' diye konuştu.

Ziyarette, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Feyzullah Konak da hazır bulundu.
Kaynak: AA