Okullara Beyaz Bayrak Sertifikası Verildi

Alaplı'da, Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 'beyaz bayrak ve beslenme dostu okul projesi' sertifika töreni düzenlendi.

Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Fatih Akca, Alaplı Anadolu Lisesi Salonundaki törende yaptığı konuşmada, ilçede 34 okulun beyaz bayrak sahibi olduğunu söyledi.

İl genelinde en çok beyaz bayrak sahibi olan okulun Alaplı'da yer aldığını anlatan Akca, şöyle konuştu:

'Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı iş birliği ile beyaz bayrak ve beslenme dostu projeleri çerçevesinde okul sağlığı çalışmalarıyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile adımlar attık. Çocuklar bizim geleceğimiz, her şeyimiz. Ülkemizin teminatı olan çocuklarımızı eğitirken daha temiz ortamlarda ve hijyen kurallara dikkat edeceğiz. Kentte en fazla beyaz bayrak sahibi olan okul Alaplı'da. Bu güzel başarıyı böyle devam ettirirlerse, 2017 yılı sonunda ilçemizde beyaz bayraksız okul kalmayacak.'

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik de ilçede 24 okula beyaz bayrak sertifikası, 7 okula ise beslenme dostu okul sertifikası verildiğini ifade ederek, '6 ayda yaptığımız çalışma neticesinde ilçemizde beyaz bayrak alan okul sayısı 24'e çıkartık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Törene, Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, daire ve okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA