Manisa'da Suçlularla Mücadele İçin İHA Devrede

Yunusemre İlçe Jandarma ekiplerince, suç ve suçlularla mücadele kapsamında drone/ İnsansız Hava Aracı'ndan (İHA) gece ve gündüz faydalanıyor.

Yunusemre ilçe karakolu ekipleri uygulama noktalarında durdurulan araçların kontrolünü yaparken drone'lardan alınan bilgilerden de yararlanıyor.

Jandarma ekipleri, 35 kilometrelik alanı kontrol edebilen drone'lar sayesinde yüksek araçların kasalarını inceleyip kaçan kişilerin bulunmasını veya takip edilmesini sağlıyor.

Özel olarak eğitilmiş jandarma pilot ekipleri, özellikle uyuşturucu ile mücadelede, geniş bir alanı tarayan drone'ların sağladığı görüntüleri kullanıyor.

Jandarma Uzman Çavuş drone pilotu, yaptığı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu'da terörle mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri personeli için gözle görünemeyen anlık bakılması gereken yerlerde kolaylık sağlayan drone'ların Manisa'da da suç ve suçlula mücadelede kullanılacağını söyledi.

Manisa'da gözle görülemeyen alanların kontrolünün drone'larla havadan yapıldığını ifade eden drone pilotu, 'Yol kontrol noktalarında anlık gelişen kaçma sağa sola gitme konularında kontrol maksatlı araç plakalarının tespiti amacıyla kullanılıyor. Bunun dışında özelikle kontrolden uzak ve insanların giremeyeceği alanlarda, engebeli ve ağaçların yoğun olduğu yerde uyuşturucu alanları daha rahat tespit edilebiliyor.' dedi.

Kaynak: AA