'Kozadan Çiçeğe' Projesi

Ödemiş ilçesinde 'Kozadan Çiçeğe' projesi kapsamında düzenlenen kursa katılanların ürettiği el işi ipek dokumalar sergilendi.

Ödemiş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ödemiş Ticaret Odası, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İŞKUR Torbalı Hizmet Merkezi’nin protokolüyle hayata geçirilen 'Kozadan Çiçeğe' projesi kapsamında Ödemiş Öğretmenevi Müdürlüğü salonunda 'El İşi' sergisi açıldı.

Salon girişinde kursiyer Gülsüm Ergin tarafından ipek üretimiyle ilgili canlı atölye çalışmasının yapıldığı serginin açılışına, İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Uzman Dr. Dilek Didem Ayyıldız, Ödemiş Kaymakam Vekili ve Kiraz Kaymakamı Mustafa Akgül, Ödemiş Jandarman Komutanı Yzb. Mustafa Hüyüktepe, Ödemiş Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, İzmir İl Tarım Müdürü Ahmet Güldal, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş, Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, daire müdürleri kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açılışında konuşan Ödemiş İlçe Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş, Ödemiş'in geçmişte önemli bir ipek üretim merkezi olduğuna işaret ederek, 'Geçmişte kalan bu kültürün yeniden hayata geçirilmesi için bu kursu hayata geçirdik.' dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ise, Ödemiş'in geçmişte Selçuklu ve Osmanlı saraylarının kumaş tedarikçisi olduğunu hatırlatarak, 'Tarihimizde çok önemli bir yere sahip olan ama bugün sanayi ürünü üretimlerle kaybettiğimiz bir kültürü yeniden canlandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ödemiş Belediyesi olarak diğer çalışma gruplarıyla birlikte bu kültürü yeniden canlandıracağız.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, kursa katılan 25 kadına sertifikaları takdim edildi. Kurs öğretmeni Esin Gezici tarafından ipek kozası işlemeli tepsi ve aksesuar İzmir Valisinin eşi Didem Ayyıldız'a hediye etti.

Sergi açılışının ardından Ayyıldız ve beraberindekiler sergiyi gezdi.

Kaynak: AA