Karamanlı Kaymakamlığından Hırsızlık Ve Dolandırıcılık Uyarısı

Karamanlı Kaymakamlığı, son zamanlarda bölgede artan hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu.

Karamanlı Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, vatandaşlar, hayvan hırsızlığına karşı uyarıldı. Açıklamada, vatandaşlardan ağıl ve ahırlarındaki hayvanlarını başıboş bırakmamaları, gerekli fiziki güvenlik tedbirlerini almaları, sürekli kontrol ve gözetim altında bulundurmaları gerektiği belirtildi.

Ev hırsızlığı konusunda da uyarıların bulunduğu açıklamada, vatandaşların evden ayrılırken mutlaka yakınları ya da komşularına bilgi vermesi istendi.

Açıklamada, 'Evde yüklü miktarda para ve ziynet eşyası bulundurulmaması, özellikle ilçe ve semt pazarlarının kurulduğu zamanlarda ev ve ahırların başıboş bırakılmaması, cep telefonundan internet aracılığıyla evinin veya hayvanlarının fotoğraflarının paylaşılmaması, konumlarının paylaşılmaması gerekmektedir.' ifadelerine yer verildi.

Dolandırıcılık konusunda da vatandaşların dikkatli olmalarının istendiği açıklamada, özellikle telefondan arayarak, sağlık sigortası, üye kayıt ücreti, aidat ödemesi gibi yöntemlerle dolandırıcılık yapıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, vatandaşlardan şüphelendikleri kişi ve araçlara karşı dikkatli olmaları ve hemen 112 Acil Çağrı Merkezine (155-156) ihbarda bulunmaları istendi.

Kaynak: AA