Irak Güçleri Musul'da DEAŞ'ın 'Son Kalesi'nde

Musul'un batısındaki Şifa semtinin yüzde 30'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarıldı.

Irak güvenlik güçlerinin, terör örgütü DEAŞ'ın Musul'da elinde bulundurduğu son bölgelerden Şifa semtinin yüzde 30'unu ele geçirdiği bildirildi.

Irak Federal Polis Şefi Raid Cevdet, yaptığı yazılı açıklamada, 'Güçlerimiz, Musul'un batısındaki terör gruplarına karşı çetin mücadele veriyor. Bu güçler, eski Musul bölgesinin kuzeyindeki Şifa semtinin yüzde 30'unu ele geçirmeyi başardı.' ifadelerini kullandı.

DEAŞ'ın Musul'daki 'son kalesi' olarak nitelenen bölgede militanların ara sokak ve mayınlı binalarda saklanarak taarruzda bulunduğunu belirten Cevdet, Irak güçlerinin örgüt mevzilerine ağır silah ve füzelerle saldırılar düzenlediğini ve keşif uçuşlarını yoğunlaştırdığını aktardı.

Cevdet, 'Güçlerimiz binlerce militanı Şifa ve Bab et-Tob'da öldürdü. Abluka altında kalan yüzlerce sivil de güvenlik koridorları aracılığıyla tahliye edildi.' bilgisini verdi.

Irak güçlerinin, 19 Şubat'tan bu yana devam eden Musul'un batısını DEAŞ'tan kurtarma operasyonunda son aşamalara geldiği ifade ediliyor.

Büyük Musul operasyonuna geçen yıl ekim ayında başlayan Irak güçleri, ocak sonunda kentin doğu yakasında kontrolü tamamen ele geçirmişti.

Kaynak: AA