İnegöl, Belediyenin Geleneksel Sahurunda Buluştu

İnegöl’ün tüm dinamikleri, İnegöl Belediyesi organizasyonu ile gerçekleştirilen ve artık geleneksel hale gelen sahur programında bir araya geldi. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı sahur programında renkli görüntüler yaşandı.

İnegöl Belediyesi, ilçenin tüm dinamiklerini düzenlediği sahur programında buluşturdu. Siyasi parti temsilcilerinden bürokratlara, okul müdürlerinden oda ve dernek başkanlarına, iş adamlarından spor kulübü yöneticilerine kadar yüzlerce kişinin katıldığı sahur programı, salı gecesi nikah dairesi önündeki alanda gerçekleştirildi.

Kaymakam Ali Akça ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da aileleri ile birlikte katıldığı sahur programı, renkli görüntülere sahne oldu. Sahur programında Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Uğur Baş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan da hazır bulundu.

"İnegöl’de Ramazan kendini hissettiriyor"

Kur’an tilavetiyle başlayan programda Belediye Başkanı Alinur Aktaş davetlilere yönelik bir konuşma yaptı. Ramazanın bütün bereketi ve güzelliğiyle devam ettiğini kaydeden Aktaş, “Soğuk demeyip, gece demeyip bizlerle beraber olduğunuz için teşekkür ediyorum. Ramazan bütün bereketi ve güzelliği ile devam ediyor. Oruçlarda 18 gün bitti. Havalar serin de geçiyor. Ağustos’ta da, Temmuz’da da, Haziran’da da manzara çok farklı değildi. İlçemizde de ramazanı doya doya hissediyoruz. Camiler ayrı bir güzelleşti, keza iftarlar, mukabeleler, teravihler. Emeği geçen, katkısı olanlardan Allah razı olsun. Dışarıdan gelen misafirlerden aldığımız tepki, İnegöl’de gerçekten hissediyorsunuz diyorlar. İnegöl’de ramazan kendini ziyadesiyle hissettiriyor” dedi.



"Doğubayazıt tarihinde böyle bir iftar olmadı"

Doğubayazıt’ta yapılan iftar organizasyonu hakkında da konuşan Aktaş, “Bu sene yurt dışı iftar organizasyonlarımız yok biliyorsunuz. Geçtiğimiz hafta sonu Doğubayazıt’a gittik 31 kişilik bir heyetle. Cumartesi gidip Pazartesi döndük. Ben 13 yıldır belediye başkanıyım, onlarca, yüzlerce iftar programına katıldım ama Doğubayazıt’ta muhteşem bir iftar organizasyonu yaptık. 3 bin kişiyle yeni adı İnegöl Caddesi olan eski adıyla İsmail Beşikçi Caddesi’nde. Bizim düzenlediğimiz çok nefis ve şehrin en hareketi caddesi. 3 bin kişi yarım saatte tüm yemekler dağıtıldı, hiçbir sıkıntı olmadan ve oradaki herkesin; Sayın Valimiz, Tugay Komutanımız bütün protokolün söylediği şuydu, Doğubayazıt tarihinde böyle bir iftar hiç olmamış. Beraberinde de 122 tane çocuğumuzu baştan aşağı giydirdik. Aynı şekilde 500 kişinin iftar yaptığı ayrı bir çadır da var. Her akşam iftar veriliyor. Oranın da 5 gecelik sponsorluğunu biz almıştık. Tabi burada 4 tane firmamız var, benim onlara özel bir teşekkür etmem lazım desteklerinden dolayı. Oylat Kaplıcalarına, Leta Sandalyeye, Gala Mobilya ve Serra Süngere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA