İlk Kez Eline Aldığı Kalemle Kur'an'ı Yazdı

Okuma yazma bilmeyen ve iki yıl önce katıldığı Kur'an kursunda eline ilk kez kalem alan 60 yaşındaki Ayşe Şimşek, öğreticisinin gözetiminde Kur'anı Kerim'i baştan sona yazma becerisi gösteren tek kursiyer oldu Ayşe Şimşek: 'Bitirince çok huzurlu, mutlu, kuş gibi hissettim. Yaşayan bilir. Çok şükür. Bir daha yazacağım Allah nasip eder de ömrüm olursa' Kur'an Eğitmeni Erdoğan: 'Ayşe teyzenin unutkanlığı vardı. Kurstan sonra büyük oranda azaldı. Pazara çıkacağı zaman ne alacaksa Arapça not tutuyor defterine. Pazar listesini Arapça kelimelerle yapıyor'

MERİÇ ÜRER - Okuma yazma bilmeyen ve katıldığı Kur'an kursunda eline ilk kez kalem alan 60 yaşındaki Ayşe Şimşek, 604 sayfalık Kur'an-ı Kerim'i baştan sona yazma becerisi gösteren tek kursiyer oldu.

İzmir'de yaşayan ve ailesi okula göndermediği için okuma yazma öğrenemeyen Şimşek, 58 yaşında Kur'an kursuna başladı. Buca ilçesindeki Kuruçeşme Kur'an Kursu'nda kutsal kitabı okumayı öğrendikten sonra yazmayı da kafasına koyan Şimşek, daha sonra da Ku'ran yazma eğitimi aldı.

Ayşe Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okumanın içinde ukde kaldığını, kurstan önce eline kalemi dahi almadığını söyledi.

Kursun ilk dönemlerinde zaman zaman motivasyonunun kırıldığını aktaran Şimşek, eğitmeninin kendisine destek olduğunu, onun sayesinde kursa devam ettiğini anlattı.

Şimşek, kurs sayesinde Arapça yazıp okumayı öğrendiğini kaydederek, 'Bir yere giderken ismimi Arapça yazıp gönderebilirim. Kalem tutmam yoktu, okur yazarlığım yoktu, burada öğrendim. Yazmaya gece saat 12.00'de başlardım. 'Sabah ezanı okunuyor' derdi eşim. Ben 'Yatsı ezanı okunuyor' derdim. Kendimi o kadar kaptırmıştım.' diye konuştu.

Gece saatlerinde başladığı Kur'an-ı Kerim'i yazmaya devam ettikçe huzur bulduğunu ve sabah ezanına kadar yazdığını ifade eden Şimşek, iki senede 604 sayfalık Kur'an-ı Kerim'in tamamının yazımını bitirdiğini ve kendisini çok mutlu hissettiğini dile getirdi.

Ayşe Şimşek, Kur'an yazarken huzur bulduğunu vurgulayarak, 'Gece saat 3, 4, 5, fark etmez yazıyordum. Yatmıyordum, sabah ezanı okunuyordu. Hocam 'Ben yatmıyorum' diyordum, 'nasıl duruyorsun' diyordu. Bitirince çok huzurlu, mutlu, kuş gibi hissettim. Tarif ile anlatamam. Yaşayan bilir. Çok şükür. Bir daha yazacağım Allah nasip eder de ömrüm olursa.' ifadelerini kullandı.

-'Öğretmenlik hayatımın en güzel şeyi oldu'

Ayşe Şimşek'in Kur'an eğitmeni Elmas Erdoğan da Kur'an yazım kursuna 20 kursiyerin başladığını, ancak 'Ayşe teyze' hariç herkesin yarım bıraktığını söyledi.

Kursiyerlere yazmanın zor geldiğini aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

'1. dönem 15 cüz yazdı. 'Seneye kursa yine gelmek istiyorum' dedi. Bu sene kursun sonunda Kur'an-ı Kerim'i bitirdi. Ayşe teyze de geçen sene ile bu sene arasında dağlar kadar fark vardı. Unutkanlığı kalmamış, özgüveni daha fazla artmış, psikolojisi düzelmiş. Bitirdikten sonra 'Ben bir daha yazmak istiyorum' dedi. Kalem tutmayı dahi bilmiyordu, okur yazar bir kadın değil. Kalem tutmaya başlayınca, yazdığını okumaya başlayınca ya da yazmaya başlayınca hevesi epey arttı. Ayşe teyze hariç herkes Kur'an yazımını yarım bıraktı'Öğretmenlik hayatım boyunca bir öğrencimin Kur'an-ı Kerim yazması en güzel şey oldu herhalde.'

- Pazar listesini Arapça yapıyor

Ayşe Şimşek'te kursa geldikten sonra büyük bir değişim gözlemlediğini anlatan Erdoğan, 'Ayşe teyzenin unutkanlığı vardı. Kurstan sonra büyük oranda azaldı. Pazara çıkacağı zaman ne alacaksa Arapça not tutuyor defterine. Pazar listesini Arapça kelimelerle yapıyor.' diye konuştu.

Kaynak: AA