Hakkari Valisi Toprak Muhtarlarla İftarda Buluştu

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, iftarda muhtarlarla buluştu.

Hakkari evindeki iftarda Kuran'ı Kerim okundu, dua edildi.

Burada konuşan Vali Toprak, muhtarların yönetimin her kademesinde büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Şuanda masanın etrafında il merkezinin 90 binlik nüfusunun bütün temsilcilerinin bulunduğunu belirten Toprak, şunları aktardı:

'Sizlerin buradaki durumu, mutluluğu, mutsuzluğu, talepleri bu 90 bin kişiyi ilgilendiriyor. Onun için muhtarlık birimi Türkiye'de çok önemli bir konuma sahiptir. Çünkü muhtar daha dar bir alanda vatandaşlarla daha sık bir araya gelme imkanı bulan, en önemlisi onların ne hissettiğini bilen insanlar.'

30 yıllık meslek hayatında muhtarlara büyük bir muhabbet beslediğini aktaran Vali Toprak, 'Bunun neticesinde de devlet imkanlarını en ektin şekilde kullanarak hem hizmetimizi götürdük hem vatandaşlarımızın dertlerinden haberdar olup çözümü yönünde çaba sarf ettik hem de birlik, beraberlik ve uyum içerisinde olduğumuz içinde güçlü olduk.' dedi.

Programa, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Vali Yardımcıları Bekir Abacı, Hasan Ongu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, il merkezine bağlı mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Kaynak: AA