Gürsel Tekin, Berberoğlu'nu Ziyaret Etti

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, avukatlar Yiğit Acar ve Zeynel Öztürk ile Maltepe Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde tutuklu bulunan Enis Berberoğlu'nu ziyaret etti.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, avukatlar Yiğit Acar ve Zeynel Öztürk ile Maltepe Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde tutuklu bulunan Enis Berberoğlu'nu ziyaret etti.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Tekin, Berberoğlu'nun tutuklanması kararına sadece darbecilerin sevindiğini ifade ederek, 'Türkiye özellikle dış politikada çok sıcak günler yaşarken, içeride sözde darbe ile mücadele ederken aynı zamanda muhalefetin, ana muhalefetin milletvekilllerinin tutuklanması herhalde sadece darbecilerin işine gelir. Bu karar sadece ve sadece darbeciler sevinmiştir.' dedi.

Milletvekillerinin tamamının tutuklanmadan yargılanmasını sağlayacak bir yönteme geçilmesi gerektiğini dile getiren Tekin, Berberoğlu'nun tutukluluğuna yapılan itirazın sonuç vermesi durumunda CHP ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu adalet arayışından vazgeçmeyeceğini, CHP'nin mücadelesinin, Türkiye’de herkes için geçerli, herkesin rahatlıkla sırtını dayayabileceği evrensel bir hukuk sistemi oturtana kadar süreceğini vurguladı.

Tekin, söyle konuştu:

'Meclis başkanı aynı zamanda 550 vekilin başkanıdır. Yani siz iktidar partisinin milletvekili olabilirsiniz ama anayasamız açık ve net, siz seçildikten sonra 550 milletvekilinin başkanısınız. Bu kadar tutuklu milletvekili varken sayın başkanın bu konuda bir çaba sarf etmemesi son derece düşündürücüdür. Sayın Başkan, unutma darbe gecesi o parlamentoda bu milletvekili arkadaşlarımızın direnciyle bu zafer elde edilmiştir. Farklı siyasi partiler el ele vererek darbeciler püskürtülürken sizin böyle bir durumda, insanların sürekli hukuksuz bir vaziyette rehin alınmasına sessiz kalmanızı anlayabilmiş değilim.

Avukat Zeynel Öztürk ise bir üst mahkeme olan 15. Ağır Ceza Mahkemesinin pazartesi ya da salı günü itiraz başvurusunu değerlendireceğini belirterek, 'Ülkede adalet sadece CHP için değil ya da sadece onun yanında olan vatandaşlarımız için değil. Bu ülkede herkes için adalet gerekli, bu karara imza atan başkan için de bütün hakimler için de gerekli.' dedi.

Kaynak: AA