GÜNCELLEME- Gelinlik Mağazasına Gönderilen Kargoda 'KBRN' Şüphesi

Muğla'nın Menteşe ilçesinde incelenmek üzere laboratuvara gönderilen kargodaki sıvının 'formaldehit' olduğu belirlendi Hastanede gözetim altına alınan mağaza ve sağlık çalışanı 8 kişi taburcu edildi İl Sağlık Müdürü Tekin: 'Bu sıvı, giyim mağazasına gönderilen koliyle aynı araçta gelmiş. Sıvı maddenin herhangi bir tehlike yaratması söz konusu değil'İL SAĞLIK MÜDÜRÜ'NÜN AÇIKLAMASI EKLENDİ

Muğla'nın Menteşe ilçesinde UMKE ve AFAD Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) ekiplerince, zehirli olabileceği şüphesiyle incelenmek üzere el konulan gelinlik mağazasında bulunan kargodaki sıvının 'formaldehit' olduğu belirlendi.

Saatli Kule Caddesi'ndeki giyim ve gelinlik mağazasına kargoyla gelen kolilerin açılmasının ardından etrafa ağır koku yayıldı. Mağaza çalışanlarında baş dönmesi, göz ve boğaz yanması, kaşıntı ve mide bulantısı şikayetleri görüldü.

112 Acil Çağrı Merkezine haber verilmesi üzerine olay yerine UMKE ve AFAD KBRN ekipleri yönlendirildi. Koruyucu kıyafetler giyen ekipler, mağaza önüne alınan kolileri inceledi.

Mağaza ve sağlık çalışanı 8 kişi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki 'dekontaminasyon arındırma ünitesi'nde dezenfekte edilerek gözetim altına alındı. Bu sırada hastane çalışanları ve güvenlik görevlileri de maske taktı.

Ekipler, gelinlikleri paketleyerek incelemek üzere İzmir'deki laboratuvara götürdü.

- Sıvının 'formaldehit' olduğu belirlendi

İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin kolilerdeki sıvının, tıbbi örneklerin bozulmasını önleyen 'formaldehit' olduğunu belirlediğini söyledi.

Olayın ardından çok yönlü çalışma yapıldığını belirten Tekin, incelemelerde herhangi bir tehlikeye rastlanmadığını dile getirdi.

İzmir'den Bodrum'daki tıp merkezine gönderilen 'formaldehit'in kargoda gelinliklerin bulunduğu koliye döküldüğünün tespit edildiği bilgisini veren Tekin, 'Bu sıvı, giyim mağazasına gönderilen koliyle aynı araçta gelmiş. Sıvı maddenin herhangi bir tehlike yaratması söz konusu değil. Bu, sadece tıbbi örneklerin bozulmasını önleyen bir sıvı. Hastanedeki vatandaşlarımızı da taburcu ettik.' diye konuştu.
Kaynak: AA