GÜNCELLEME - Cinayet Sanıklarına Yönelik Olası Saldırıyı Polis Önledi

Adana'da babasının öldürülmesiyle ilgili yargılanan sanıklara silahlı saldırıda bulunacağı iddia edilen 17 yaşındaki şüpheli ile beraberindeki kadın akrabası, adliyenin arka kısmında yakalandı Zanlıya yardım ettiği iddia edilen kadının çantasında tabanca ve çok sayıda mermi bulundu Adliye yakınlarında park halindeki araçta da 2 tabanca ve bir tüfek ele geçiren polis, iki kişiyi daha gözaltına aldıDETAYLAR VE YENİ GÖZALTILAR EKLENDİ.

Adana'da, davalı olan kişiler arasında adliye yakınlarında çıkan kavgada bir kişinin ölümü ve 4 kişinin de yaralanmasıyla ilgili 3'ü tutuklu 9 sanığın yargılandığı duruşmanın ardından maktulün oğlu tarafından sanıklara yönelik yapılacağı ileri sürülen silahlı saldırı polis tarafından önledi.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Adana Adliyesi yakınındaki çay ocağının önünde 24 Ocak'ta öldürülen Hüseyin Denizhan'ın (41) 17 yaşındaki oğlunun, Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşma sonrası sanıklara yönelik silahlı saldırı yapacağı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Duruşma öncesi adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınmasının yanı sıra şüphelinin sosyal paylaşım hesabındaki fotoğrafı görevli polis ekiplerine dağıtıldı.

Adliyenin arka kısmında şüpheli hareketlerde bulunan 2 kişiyi fark eden polis, maktulün oğlu ile akrabası Keziban S. olduğu tespit edilen şüphelilere müdahale etti. Kadının el çantasında yapılan aramada tabanca ile çok sayıda mermi ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin ilk ifadesinde, tedbir amaçlı olarak silahı bulundurduklarını iddia ettikleri öğrenildi.

Devam eden duruşma kapsamında tedbirlerini arttıran polis ekipleri, adliye binasının yakınında park halindeki şüpheli bir araçta da arama yaptı. Maktulün yakınlarına ait olduğu ileri sürülen araçta da 2 tabanca ve bir tüfek ele geçiren polis, iki kişiyi daha gözaltına aldı.

Olası saldırıyla ilgili emniyete götürülen 4 zanlının sorgusu sürüyor.

Adana Adliyesi yakınındaki çay ocağının önünde 24 Ocak'ta Hüseyin Denizhan'ın öldürülmesi, 4 kişinin de yaralanmasıyla ilgili tutuklanan Murat Demir (36), ağabeyi Seyhan Demir (38), akrabaları Tamer Demir (24) ile tutuksuz Recep (32), ağabeyi Hasan (45), akrabaları Yusuf (39) ve Akan Kani Denizhan (37) ile Mecnun Demir (52) ve Resul Sarı (38) hakkında 'Kasten öldürme', '4 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs', 'basit yaralama', 'birden fazla kişi ile tehdit', 'ruhsatsız silah bulundurma' suçlarından dava açılmış, sanıklar hakkında 1 yıl 6 aydan müebbete kadar değişen hapis cezaları istenmişti.
Kaynak: AA