GÜNCELLEME 2 - Eski Bank Asya Yöneticilerine Yönelik FETÖ Soruşturması

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 78 şüpheliden 47'si yakalandıGÖZALTI SAYISI GÜNCELLENDİ.

Bank Asya'ya yönelik yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 78 şüpheliden 47'si yakalandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosunca, Bank Asya'nın 2014 sonrası ile TMSF'ye devredilmesine kadar olan dönemde görev yapan aralarında üst düzey yönetici, genel müdür ve müdür yardımcılarının da bulunduğu 87 kişi hakkında 'terör örgütüne üye olma' ve 'terör örgütüne finans sağlama' suçlarından soruşturma yürütülüyor.

Soruşturma kapsamında savcılığın talebi üzerine aralarında Ali Çelik, Fahrettin Soylu, İzzet Akyar, Ahmet Beyaz, Hakan Fatih Büyükadalı, Mehmet Fatih Özkan'ın da bulunduğu 78 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul merkezli Aydın, Bursa, Kahramanmaraş Konya, Manisa, Ankara ve İzmir'de 70 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda 47 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerden 5'inin başka suçtan cezaevinde bulunduğu belirtilirken, gözaltına alınan kişilerin evlerinde arama yapılıyor.

Diğer 31 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.
Kaynak: AA