Giresun'da FETÖ Soruşturmasında 753'Ü Memur Bin 412 Kişi Hakkında İşlem Yapıldı

Giresun’da FETÖ/PDY terör örgütü üyeliğinden 753’ü kamu görevlisi bin 412 kişi hakkında işlem yapıldı. OHAL bürosunda haklarında incelemeleri süren 468 kişi meslekten ihraç edilirken, 118 kişi ise görevden uzaklaştırıldı.

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "Merkez ve ilçelerinde bin 412 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Haklarında işlem yapılanlardan halen 415 şüpheli tutuklu, 381 şüpheli hakkında adli kontrol uygulaması yapılırken, 53 şüpheli hakkında yakalama kararı bulunuyor. 12 şüpheli ise gözaltında tutulmaktadır. Soruşturmaların başladığı tarihten itibaren toplam bin 412 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı ve şüphelilerin mal varlıklarına yönelik tedbirler mahkeme kararıyla alındı. Haklarında FETÖ/PDY yöneticiliği ve üyeliği suçlarından soruşturma yürütülen şüphelilerden şu ana kadar 395’i hakkında atılı suçlardan kamu davaları açıldı” denildi.

Giresun Valiliğinden edinilen bilgilere göre ise, bugüne kadar Giresun’da 753 kamu görevlisi hakkında işlem yapıldı. İşlem yapılanlardan 240’ı tutuklanırken, 468 kişi ihraç edildi. Soruşturmaları hala devam eden 118 kişi ise görevden uzaklaştırıldı. Bununla birlikte uzaklaştırılıp göreve iade edilen 62, ihraç olup göreve iade edilen ise 4 kişi. Kamuda 13 kişinin sözleşmesi iptal edilirken, 4 kişi gözaltında bulunuyor, 9 kamu görevlisi de aranıyor.

Görevlerine dönen devlet memurlarının Giresun Valiliğinde 1, Giresun Üniversitesinde 10, Kaymakamlıkta 1, İl Emniyet Müdürlüğünde 12, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde 11, İl Müftülüğünde 6, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunda 1, İl Halk Sağlığı Müdürlüğünde 2, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinde 12, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanlığında 1, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde 1, İl Özel İdaresinde 2, Giresun Belediyesinde 2, PTT Başmüdürlüğünde 3, TSE Giresun Temsilciliğinde 1 personel olduğu ifade edildi.

Soruşturma kapsamında kurumlarda çalışıp da tutuklananların sayısı ise şöyle:

"1 kaymakam, 5 hakim, 4 savcı, 6 adli personelin yanı sıra Giresun Üniversitesinden 10, Jandarma Bölge Komutanlığından 6, İl Jandarma Komutanlığından 9, İl Emniyet Müdürlüğünden 89, Sahil Güvenlik 71. Bot Komutanlığından 1, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 77, İl Müftülüğünden 3, İl Defterdarlığından 2, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğünden 1, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan 1, İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden 5, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinden 2, İl ve Çevre Şehircilik Müdürlüğünden 1, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden 1, Orman Bölge Müdürlüğünden 3, Fındık Araştırma Enstitüsünden 3, İl Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürlüğünden 2, İl Özel İdaresinden 1, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünden 1, Giresun Belediyesinden 1, Şebinkarahisar Belediyesinden 1, Çamoluk Belediyesinden 1, PTT Başmüdürlüğünden 2 ve Yağlıdere Belediyesinden 1 olmak üzere toplam 240 kişi."
Kaynak: İHA