Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Kaya Açıklaması

'Önümüzdeki günlerde 68 sanığın yargılanacağı dosya görülmeye başlayacak'.

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, 'Önümüzdeki günlerde 68 sanığın yargılanacağı dosya görülmeye başlayacak.' dedi.

Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, FETÖ ile ilgili hem yargılamaların, hem de operasyonların devam ettiğini söyledi.

Haklarında FETÖ/PDY yöneticiliği ve üyeliği suçlarından soruşturma yürütülenşüphelilerden 395'inin hakkında atılı suçlardan kamu davaları açıldığını belirten Kaya, 4 sanıkhakkında yargılamaların tamamlandığı ve sanıkların terör örgütü üyeliği suçundan 8 yıl 9 ayila 13 yıl 6 ay hapis cezalarına çarptırıldığını ifade etti.

Kaya, Giresun'da halen 37 kişinin yargılandığı kalabalık bir davanın devam ettiğini dile getirerek, gelecek günlerde de 68 sanığın yargılanacağı dosyanın görülmeye başlayacağını kaydetti.

'68 kişilik bir dava dosyası hazırladık.' diyen Kaya, 'Bu davada da ortak bir hareket vardı. Örgüt içerisinde ilkokul yapılanması, lise yapılanması. Bu yapılanmaların kendi içerisindeki sorumluları, aynı dosyada yargılanacak.' ifadelerini kullandı.

Kaya, Türkiye'de gerek FETÖ, gerekse de diğer terör örgütlerine yönelik soruşturmaların devam ettiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

'Zaman zaman şüpheli ya da sanık sayısının çok sayıda olduğuna şahitlik ediyoruz. Bu soruşturmaların niteliği gereği birlikte yargılanmaları gereken şüpheli veya sanıkların var olması nedeniyle bir yargılama işlemi. Asıl olan, tek yargılanma. Zira tek yargılama halinde o yargılamayı yapan mahkemeler zorlanmayacak, yargılamada bulunan sanık kendisini daha rahat savunabilecektir. Ama dediğim gibi eylemler birliktelik sergiliyorsa, eylemler ortaklık iştirak taşıyorsa yargılamalar beraber yapılmalıdır.'

Kaynak: AA