Gambiya'da ECOWAS'in Görev Süresi 1 Yıl Uzatıldı

Gambiya'da 19 Ocak'tan beri görev yapan ECOWAS'a bağlı askeri birliklerin görev süresi, 22 Mayıs 2018 tarihine kadar uzatıldı.

Gambiya'daki Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğuna (ECOWAS) bağlı birliklerin görev süresi 1 yıl uzatıldı.

Yerel basındaki haberlere göre, ECOWAS'a bağlı birliklerin ülkedeki görev süresi 22 Mayıs 2018 tarihine kadar uzatıldı.

Birliklerin ülkedeki görev süresinin uzatılma talebi, Gambiya Devlet Başkanı Adama Barrow tarafından iletildi.

Gambiya'da 19 Ocak'tan bu yana bulunan birliklerin görev süresinin uzatılması ile Gambiya'nın siyasi ve güvenlik alanlarında yaşanan sorunların düzeltilmesi hedefleniyor.

Ülkede 1 Aralık'ta düzenlenen seçimlerde rakibi Adama Barrow karşısında uğradığı yenilgiyi kabul etmeyen Yahya Jammeh, iktidarı bırakmayı reddetmişti.

Senegal, Nijerya ve Gana askerlerinin yer aldığı ECOWAS askeri gücü, 19 Ocak'ta Gambiya topraklarına girmiş, Barrow da aynı gün Senegal'de Gambiya'nın Dakar Büyükelçiliğinde ECOWAS ülke temsilcilerinin de katıldığı törenle devlet başkanlığı yemini etmişti.

Jammeh'in iktidarı bırakmaya razı olması ve ailesiyle Gambiya'dan ayrılmasının ardından Adama Barrow, 26 Ocak'ta ülkesine dönmüştü.

Yahya Jammeh, devlet başkanlığı seçiminin ardından önce yenilgiyi kabul etmiş, daha sonra iktidarı bırakma çağrılarını reddetmişti. Seçim sonrası siyasi krizin yaşanması ve ECOWAS güçlerinin müdahalesi sonrası Jammeh, Ekvator Ginesi'ne gitmeyi kabul etmişti.
Kaynak: AA